Categories: Lifestyle

Meniul longevitatii. Ce trebuie sa mancam ca sa ne mentinem tineri!

Meniul longevitatii. Ce trebuie sa mancam ca sa ne mentinem tineri! Nu putem să ţinem timpul în loc, însă, prin stilul de viaţă pe care îl avem, inclusiv alegerile alimentare riscăm să arătăm mai mult sau mai puţin uzaţi.

Medici nutriţionişti au făcut numeroase recomandări despre ce ar trebui să includem în dietele care ne menţin în formă. Unul dintre aceşti specialişti, dr. Marilyn Glenville, specialist în sănătate şi nutriţie, membru al Societăţii regale de medicină din Marea Britanie, face următoarele recomandări, potrivit adevărul.ro.

Micul dejun

Pentru micul dejun o bună alegere este terciul de ovăz, gătit cu apă în loc de lapte, în care se adaugă nuci măcinate, seminţe, fructe de pădure, precum coacăze şi zmeură. Altă variantă se compune dintr-un ou fiert, o felie de pâine din cereale integrale, prăjită, cu roşii la grătar sau un iaurt organic cu bucăţi mici de fructe adăugate peste care se presară nuci şi seminţe.

Meniul longevitatii. Ce trebuie sa mancam ca sa ne mentinem tineri!

Prânz

La prânz, o supă colorată, cu morcovi, ardei roşu sau roşii în care adăugăm proteine din legume, ca, de exemplu, din linte. Dacă vrem un sendviş, putem alege pâine din cereale integrale, alături de o salată din roşii, castraveţi, salată verde.

Cină

La cină, fierbem la abur, coacem sau înăbuşim în ulei de măsline, mai multe legume pentru masa de seară peste care adăugăm plante aromatice, condimente şi arome, precum usturoi, ceapă verde, lămâie, miso, turmeric. Tofu şi legume înăbuşite, asezonate cu usturoi şi ghimbir, reprezintă o alegere sănătoasă sau o bucată de somon la grătar, servit, cu un ştiulete de porumb fiert, brocooli şi cartofi dulci copţi.

Pentru cele două gustări ale zile, medicul recomandă nuci şi seminţe, fructe uscate sau proaspete.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Românii preferă cumpărăturile online! Comerțul electronic a ajuns la 7 miliarde de euro

Conform estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor actori din sector, valoarea comerțului electronic din România…

2 zile ago

Guvernul promite salarii mai mari în cultură. Angajații nemulțumiți îl somează pe Ciolacu

Guvernul a hotărât să mărească salariile pentru angajații nemulțumiți, inclusiv pentru cei care lucrează în…

2 zile ago

Economia României, în pericol! Previziunile Comisiei Europene

Conform ultimului raport al Comisiei Europene, economia României este estimată să crească cu 3,3% în…

3 zile ago

Temperaturile vor ajunge la 28 grade! Prognoza ANM

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se prognozează că temperaturile vor înregistra o creștere în zilele…

3 zile ago

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

3 zile ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

3 zile ago

This website uses cookies.