Info Actual

Info Actual > Showbiz > Mihaela Bilic, atac la Adina Alberts. Pâinea de pe mesele românilor. „Nu lăsați pe nimeni să se bage în farfuria voastră neinvitat”
Showbiz

Mihaela Bilic, atac la Adina Alberts. Pâinea de pe mesele românilor. „Nu lăsați pe nimeni să se bage în farfuria voastră neinvitat”

Mihaela Bilic, atac la Adina Alberts. Pâinea de pe mesele românilor. „Nu lăsați pe nimeni să se bage în farfuria voastră neinvitat”

Mihaela Bilic, atac la Adina Alberts. Pâinea de pe mesele românilor. „Nu lăsați pe nimeni să se bage în farfuria voastră neinvitat

Mihaela Bilic s-a hotărât să vorbească public despre greșelile pe care le pot face anumite persoane publice, care dau sfaturi greșite în domeniul nutriției. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, celebrul nutriționist vorbește despre „o doamnă doctor, soție de soție de politician și om de afaceri prosper” care „s-a erijat în apărătoarea sănătății neamului”.

Mihaela Bilic face referire la Adina Alberts și la comentariul său public despre „pâinea otrăvită” de pe mesele românilor.

„Ce face omul când vrea să atragă atenția? Dă sfaturi de nutriție! Trăim într-o țară în care oricine poate să spună orice în spațiul public. Fără să fie tras la răspundere sau să fie obligat să demonstreze în vreun fel afirmațiile făcute.

Noi, ca români, avem un talent aparte din a ne da cu părerea despre oricine/orice, indiferent dacă avem sau nu autoritatea/știința să facem asta. De curând o doamnă doctor chirurg, plictisită fiind probabil de lipsa de activitate din timpul carantinei sanitare, s-a decis să se apuce de nutriție. Și cum poți să ieși mai repede și mai bine în evidență, decât făcând declarații bombastice și afirmații sperietoare legate de un aliment de bază al românilor, adică painea.

Cu sloganul “sănătatea ta, prioritatea mea”, distinsa doamna doctor, soție de politician și om de afaceri prosper, s-a erijat în apărătoarea sănătății neamului. Și a renunțat la sala de operații. Pentru a se ocupa de “aprovizionarea” populației cu informații nutriționale”, a spus Mihaela Bilic.

„Nu pot să nu iau atitudine față de această inițiativă periculoasă la adresa întregii industrii de morărit și panificație”

„Interesant ar fi sa aflăm ce îi dă dreptul doamnei doctor chirurg să emită astfel de avertismente legate de consumul de “paine otrăvită”, ca să folosesc propria sa exprimare. Nu pot să nu iau atitudine față de această inițiativă periculoasă, defăimătoare și acuzatoare la adresa întregii industrii de morărit și panificație din România, al cărui drept la replică nici măcar nu a fost amintit.

Acolo unde autoritățile statului nu pot opri astfel de personaje ce vor cu orice chip să iasă în evidență și să capete popularitate, împroșcând cu noroi și otrăvind un aliment de bază al românilor, fac un apel către dumneavoastră, dragi consumatori”, a mai spus nutriționistul.

„Când va așezați la masă priviți mâncarea cu bucurie, încărcați-o cu energie pozitivă”

„Nu mai plecați urechea și nu vă mai lăsați influențați cu atât de multă ușurință de știrile negative și de acuzațiile făcute la adresa mâncării! Trecem printr-o perioadă în care suntem și așa speriați de riscul de a ne îmbolnăvi. Nu ne mai trebuie încă un factor de anxietate și neîncredere strecurat în pâinea noastră cea de toate zilele.

Fiți suspicioși față de acești auto-proclamați “salvatori”, a căror prioritate declarată pare să fie sănătatea voastră. Când de fapt interesul lor personal este cu totul altul. Rolul industriei alimentare nu este să facă un genocid în masă. Ci să ne satisfacă nevoile și poftele cum pot mai bine.

Iar când va așezați la masă priviți mâncarea cu bucurie, încărcați-o cu energie pozitivă. Doar așa își împlinește menirea: să vă hrănească corpul și să vă încânte sufletul. Spuneți STOP intoxicării cu informații negative, scoase din context sau generalizate.

Este o manipulare căreia îi pică pradă echilibrul vostru emoțional și alimentar. Nu lăsați pe nimeni să se bage în farfuria voastră neinvitat. Odată ce ne pierdem încrederea în mâncare, ne pierdem sănătatea, liniștea, credința”, este mesajul celebrului nutriționist.