Actual

Mihai Tudose încearcă să-l liniştească pe Vasile Dîncu și să spulbere zvonurile care circulă

Mihai Tudose încearcă să-l liniştească pe Vasile Dîncu și să spulbere zvonurile care circulă

Dezbaterile privind remanierea cabinetului Nicolae Ciucă începe să creeze nervozitate în rândul miniştrilor, dar mai ales al liderilor principalelor partide din coaliţie. Astăzi, Vasile Dîncu abia dacă şi-a mai putut păstra calmul când a fost întrebat de ziarişti despre remanierea sa. În altă ordine de idei, Mihai Tudose, dat drept noul ministru al apărării a declarat astăzi, la podcastului lui Ionuţ Cristache de pe canalul de youtube EVZ Capital că nu l-a sunat nimeni de la partid.

Mihai Tudose încearcă să-l liniştească pe Vasile Dîncu. Nu merg la Apărare, nu m-a sunat nimeni

Discuțiile despre posibila mea remaniere „sunt pure invenții”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu. El a negat orice disensiune în coaliție legată de mandatul său de ministru: „N-a fost nicio discuție niciodată. A fost vorba de surse. Dacă mergeți în continuare pe surse neidentificate, răspundeți-vă singuri”, a clarificat Vasile Dîncu.

În ultimele zile circulă informaţia că Vasile Dîncu ar putea fi remaniat şi înlocuit cu Mihai Tudose, în prezent europarlamentar PSD.

Prezent la podcastului lui Ionuţ Cristache de pe canalul de youtube EVZ Capital , Mihai Tudose a declarat că nu s-a discutat încă nimic în partid, dar o întâlnire la nivel înalt la PSD va avea loc la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie.

Mihai Tudose a mai declarat că este obişnuit cu desemnarea lui, ori de câte ori se iveşte un post liber.

În ceea ce îi priveşte pe colegii săi din cabinetul Ciucă, Mihai Tudose s-a declarat mulţumit de ministrul Finanţelor, Adrian Cîciu, de Petre Daea şi de Sorin Grindeanu.

În urmă cu 5 ani, liderul PSD Mihai Tudose era premierul României. Astăzi, el spune că varianta cea mai bună pentru România este să rămână în această alianţă până la alegerile din 2024.

De asemenea, Mihai Tudose s-a declarat împotriva alegerilor pe liste comune la alegerile din 2024 şi „mai vedem după alegeri”.

„Eu cred că la alegerile din 2024, la cele patru runde de alegeri, cel mai bine este ca fiecare partid să aibă identitatea lui”, a declarat Tudose, precizând că alegerile prezidenţiale fac parte din cele patru runde.

În privinţa relaţiilor din coaliţie cu UDMR, fostul premier a declarat că una dintre „legile nescrise” ale politicului românesc este faptul că UDMR-ul face mereu parte din coaliția aflată la guvernare.

Dacă ne uităm la istoria politică a României postdecembriste, UDMR-ul este probabil cea mai puternică formațiune politică pe plan local, având în vedere că au stat la guvernare aproape mai mereu. Totuși, în toată această poveste rămâne o constantă: cum de câștigă mereu câte 5-6% din electorat?

„Vreți să vă spun de ce (UDMR-ul, n.r.) are procentul ăla? UDMR-ul are dreptul la reprezentanți în secțiile de vot. Vine la mine, la Brăila, și îl ia pe Cristache. Reprezentantul în secția de vot este plătit. Zice: Te mai pun și data viitoare, dacă îmi aduci șase voturi, că ești reprezentant UDMR. Ăla mai vorbește cu șase prieteni și le spune: veniți să votați cu UDMR-ul”