Info Actual > Social > Mii de români își serbează astăzi onomastica. Cui trebuie să îi urezi “La mulţi ani!”
Social

Mii de români își serbează astăzi onomastica. Cui trebuie să îi urezi “La mulţi ani!”

Mii de români își serbează astăzi onomastica. Cui trebuie să îi urezi

Mii de români își serbează astăzi onomastica. Cui trebuie să îi urezi “La mulţi ani!”. În vinerea aceasta, pe 11 iunie, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfântul Apostol Vartolomeu și pe Sfântul Apostol Luca.

De asemenea, este zi cu dezlegare la pește. Cei care postesc vinerea pot să mănânce pește și mâncare de pește în acestă zi.

Mii de români își serbează astăzi onomastica. Cei care poartă numele Sfântului Luca își sărbătoresc astăzi ziua onomastică.

Sfântul Luca al Crimeei, un sfânt printre oameni

Cu toate că suntem obișnuiți ca sfinții să fie doar icoane sau tablouri ale unor oameni de mult uitați, Sfântul Luca al Crimeei, cel care este cinstit astăzi, a fost un chirurg care a murit acum 60 de ani. Se spune despre el că refuza să intre în sala de operații și să-și facă meseria, dacă pe perete nu exista o icoană cu Maica Domnului.

Data de 11 iunie 1961 este ziua în care acest Sfânt a murit, informează Capital.

Calendar Ortodox 11 iunie 2021. Unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Bisericii. Este mare vindecător de boli

Sfântul Luca pare să fi fost un om cu adevărat nobil care a avut de pătimit toată viața. Născut într-un moment dureros al omenirii, acest om a ajuns sfânt trecând prin toate calomniile, suferințele, anchetele istovitoare, întemnițările, torturile, și deportările posibil.

Totuți, episcopul Luca le-a răbdat pe toate cu mare simplitate și încredere în voia lui Dumnezeu. El nu s-a resemnat, ci a acceptat suferințele, continuând cercetarea medicală și fiind om de știință extrem de valoros și un chirurg cu adevărat de geniu.

Cine a fost Sfântul Luca

Împreună lucrător cu Hristos, chirurg al bolilor trupului și tămăduitor al bolilor sufletului, profesor universitar și păstor al creștinilor, Valentin Voino-Iasenețki, cunoscut nouă ca Sfântul Arhiepiscop Luca al Crimeei (1877-1961), a dorit Împărăția Cerurilor înaintea oricărui alt lucru, potrivit doxologia.ro.

Adolescentul Valentin era pasionat de pictură și literatură dar, dorind să se pună cu totul în slujba aproapelui, decide să urmeze calea medicinii. La terminarea studiilor, colegii și profesorii îi prevedeau un viitor strălucit ca savant de vocație, însă dragostea de semeni s-a dovedit mai puternică.