Știri pe scurt

Ministrul Energiei: „ Nu există riscul ca românii să rămână fără gaze la iarnă”

Sebastian Burduja, sursa foto zf.ro
FOTO: ZF.RO

În această iarnă nu vor exista probleme în ceea ce privește alimenatarea cu gaze. Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a subliniat astăzi, 27 iulie, faptul că nu există riscul ca utilizatorii casnici să rămână fără gaze chiar și în condițiile în care temperaturile din sezonul rece vor fi sub cele înregistrate în iarna trecută. Acest lucru se datorează faptului că Azerbaidjan ne-a garantat un miiliard de metri cubi de gaze.

Liberalul Burduja s-a întâlnit la București omologul său azer, E.S. Parviz Shahbazov. Nu vom uita că, în condiţiile grele ale crizei energetice, Azerbaidjanul ne-a garantat o capacitate de până la 1 miliard de metri cubi de gaz natural, pe care o putem folosi, la nevoie, inclusiv în iarna aceasta.

De altfel, gradul de umplere a depozitelor româneşti a depăşit 75,5%, mult peste angajamentul României în faţa Uniunii Europene, iar faţă de aceeaşi perioadă din 2022 avem înmagazinate aproape 700 de milioane de metri cubi în plus”, a transmis ministrul Sebastian Burduja citat de Adevarul.ro.