Actual Politică

Ministrul Muncii: Pensionarii își vor primii toți banii înapoi. A început tipărirea taloanelor de pensii pe luna februarie

Ministrul Muncii: Pensionarii își vor primii toți banii înapoi. A început tipărirea taloanelor de pensii pe luna februarie

Guvernanții par să-și revină încet, încet în privința acordării returnării banilor celor care au pensii de peste 4.000 de lei și au fost taxați ilegal. Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunţat că s-a demarat tipărirea taloanelor de pensie pentru luna februarie potrivit deciziei Curții Constituționale.

Ministrul Muncii: Pensionarii își vor primii toți banii înapoi. Început început tipărirea taloanelor de pensii pe luna februarie

Guvernul ia în calcul să returneze toți banii odată celor care au pensii de peste 4000 de lei și au fost taxați ilegal. Asta a spus CCR. Ca să evite cheltuieli și mai mari cu posibile despăgubiri obținute în instanță, Executivul vrea să dea banii aferenți unui an întreg.

În acest context, preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunţat că s-a demarat tipărirea taloanelor de pensie pentru luna februarie potrivit deciziei Curții Constituționale.

„Vești bune pentru pensionari!!  Am început să tipărim taloanele de pensie pentru luna februarie a.c. prin care punem în aplicare prevederile deciziei Curții Constituționale nr.650/28.12.2022.

Începând din luna februarie a.c. nu se mai reține contribuția de asigurări de sănătate pentru nici o pensie, această contribuție fiind restituită pentru perioada 28 dec 2022 – 31 ian 2023”, a anunțat președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu pe Facebook, adăugând și câteva taloane de pensii cu luna februarie.

Câți bani vor primi pensionarii taxați pe nedrept de stat

pensie 4.500 de lei, CASS 50 de lei/lună, 600 de lei/an

pensie 5.000 de lei, CASS 100 lei/lună, 1200 de lei/an

pensie 6.000 de lei, CASS 200 de lei/lună, 2.400 de lei/an

pensie 20.000 de lei, CASS 1.600 de lei/lună, 19.200 de lei/an

Guvernul pregătește un act normativ pentru diferențele din ianuarie 2022- decembrie 2022

Suntem deja în discuție în Guvern pentru un act normativ pe care îl vom da în luna februarie, când vom putea da ordonanță de urgență, când va începe sesiunea parlamentară, și în acel act normativ se va cuprinde și modalitatea de plată a banilor pentru diferențele din ianuarie 2022- decembrie 2022”, a explicat ministrul Marius Budăi la Antena 3 CNN.

”Pentru că decizia Curții Constituționale intră în vigoare de la data publicării motivării în Monitorul Oficial, care a fost în 28 decembrie 2022, pentru luna februarie, pentru 201.000 de seniori ai României, vom da înapoi sumele reținute pentru patru zile din decembrie și pentru luna ianuarie.

Odată cu primirea pensiei, începând cu 1 februarie, vor primi pensia aferentă lunii februarie plus aceste sume de bani. Repet, 201.000 de persoane, cu un impact de 30 de milioane de lei, bani care vor fi plătiți în luna februarie.