Info Actual > Politică > Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, vine cu un nou avertisment pentru medicii care refuză vaccinarea
Politică

Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, vine cu un nou avertisment pentru medicii care refuză vaccinarea

Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, vine cu un nou avertisment pentru medicii care refuză vaccinarea

Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, vine cu un nou avertisment pentru medicii care refuză vaccinarea. Mihăilă spune că nu poate obliga pe nimeni să se vaccineze, însă sănătatea pacienţilor este prioritară. Ministerul Sănătății intenționează să modifice ordinul pentru infecții asociate activității medicale.

Ministrul a anunţat că angajaţii din domeniul medical care nu sunt imunizaţi vor fi nevoiţi să se testeze periodic pe chetuială proprie. Reacția Adinei Alberts nu a întârziat să apară: „Sunteți medic, pentru Dumnezeu! Ați demarat o campanie de intimidare a personalului medical care ezită să se vaccineze”

”La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală, personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat.” a spus Ioana Mihăilă.

Avertismentul vine în contextul în care Ministerul Sănătăţii urmează să modifice ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale care ar avea ca scop principal crearea unui mediu steril şi îmbunătăţit pentru tratarea pacienţilor.

”Urmează să modificăm ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta avem în principal în gând pacientul care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că este medic, fie că este asistent medical, fie că este infirmier, care nu îl pune la risc, adică care are şanse extrem de reduse de a fi infectat. Şî asta o obținem prin vaccinare. Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi.” a mai declarat minstrul sănătății.

Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, a vizitat un cabinet de vaccinare în localitatea Porumbacu de Jos din judeţul Sibiu şi a discutat despre vaccinare cu medicii de familie şi conducerea Direcţiei de Sănatate Publică. Cu această ocazie, Mihăilă a hotărât menţinerea conducerii militare la DSP.