Info Actual

Info Actual > Politică > Mircea Geoana, mesaj in plina pandemie: “Aici este rolul NATO, aici este rolul nostru”
Politică

Mircea Geoana, mesaj in plina pandemie: “Aici este rolul NATO, aici este rolul nostru”

Mircea Geoana, numarul doi in NATO, le-a transmis un mesaj important romanilor in plina pandemie de Covid-19.

Mircea Geoană a anuntat ca NATO va pune la dispozitia aliatilor resursele sale de achizitie de materiale sanitare atat de necesare in lupta pe care o ducem impotriva temutului virus.

“Am încredințat comandantului suprem aliat din Europa sarcina de a coordona tot ce înseamnă modalități de sprijin, de coordonare și de dirijare a tot ce este în exces la nivel național către aliații care au nevoie de sprijin în acest moment”, a declarat Mircea Geoană, pentru Digi24.ro

Mircea Geona, mesaj in plina pandemie: Toate statele să rămână unite

“Există actori statali și nestatali care încearcă să folosească această perioadă grea pentru a dezinforma, pentru a crea disensiuni in interiorul Occidentului”, a adăugat Mircea Geoană și a subliniat că toate statele trebuie să rămână unite.

“Prima reacție a unei națiuni care se află sub stare de asediu este să se întoarcă către propriile nevoi, face parte din reacția psihologică naturală. După ce treci peste acest moment realizezi că este o problema globală. Numai împreună putem depăși un astfel de moment.

Aici este rolul NATO, aici este rolul nostru

Există în acest moment și un risc pe care NATO este chemat prin mandatul nostru să-l preîntâmpinăm ca nu cumva criza sanitară să se transforme într-o criză securitară. Dacă învățăm lecțiile corect, putem să ieșim mai puternici, la sfârșitul zilei să înțelegem că între economic, social și securitar există o simbioză aproape desăvârșită. Aici este rolul NATO, aici este rolul nostru”, a completat el.