Actual

Mituri din lumea cazinourilor pe care ar trebui să le cunoască orice pasionat

cazino (sursă foto: arhiva companiei)
sursă foto: arhiva companiei

Orice pasionat de cazinouri trebuie să cunoască miturile despre această industrie de divertisment, ca să facă diferența între ce este și ce nu este real.

De exemplu, se spune că un bonus fără depunere se duce invariabil așa cum a venit, adică nu te alegi cu nimic de pe urma lui.

Vom explica mai jos de ce nu este adevărat, așa cum nici alte teorii nu au fundament logic. Să dezvoltăm mai întâi exemplul dat mai sus. Există un curent de opinie în rândul jucătorilor cum că rundele extra la sloturi sau alte avantaje acordate de cazinouri în cadrul diverselor oferte ar fi doar „momeală” și că jocurile sunt programate în așa fel încât să nu câștigi nimic din ele.

Ca să fie așa, atunci ar trebui ca softurile să fie programate astfel încât toate rundele jucate „din partea casei” să fie pierzătoare. Ei bine, în virtutea programului de licențiere, aceste softuri sunt verificate periodic de autorități. Dacă se constată că un operator a făcut ceva necurat, acesta își pierde licența. Mai mult de atât, va avea parte de o publicitate negativă și va rămâne fără clienți.

Așadar, în cazul cazinourilor legale, este falsă teoria că scriptul ar face diferența între rundele oferite de „casă” și cele jucate din fonduri proprii.

Sloturile respectă legea compensației? Nici vorbă!

Rămânem în zona păcănelelor și vorbim despre un alt mit. Unii jucători scriu pe site-uri sau pe rețele de socializare că sloturile ar respecta o „lege a compensației”, în sensul că după un câștig mai mare urmează o serie de rotiri care nu aduc nimic și, invers, după o serie lungă de rotiri fără noroc vine o rundă foarte bună.

Această ipoteză este preluată și distribuită de cei care nu înțeleg foarte bine mecanismul jocurilor în cauză. Orice slot funcționează pe baza unui sistem de tip Random Number Generator (RNG). Atunci când jucătorul apasă pe butonul de rotire, acest sistem generează numere aleatorii corespunzătoare fiecărei poziții.

În funcție de numărul asociat, este afișat un simbol. Mecanismul nu are „memorie”, adică nu reține ce s-a întâmplat în rundele anterioare. Fiecare învârtire este de sine stătătoare, de parcă ar fi prima de la deschiderea jocului. Desigur, este un „haos organizat”, pentru că se respectă un plafon de Payout și ponderea fiecărei categorii de pictograme, simbolurile cu valoare mai mică fiind afișate mai des.

Nu se pune, însă, problema compensației pe termen scurt. Câștigurile se balansează în săptămâni sau chiar luni, în conformitate cu Payout-ul jocului.

Coincidența nu trebuie confundată cu regula

Un alt mit din cazinouri este că ruleta are un anumit algoritm care poate fi identificat și, prin urmare, se pot aplica strategii de pariere. Sunt pasionați convinși că bila se va opri pe roșu după câteva runde în care negrul a fost câștigător, și invers. Atât roșul, cât și negrul au șanse jumate-jumate să iasă. La fel par/impar sau 1-18/19-36.

Este normal ca în rezultate să există o anume alternanță, dar nu e neapărat o regulă. În cazinourile live, dealerii nu pot controla deznodământul unui joc. Ar trebui să fie prea pricepuți în a corela viteza cu care dau de roată cu forța cu care lansează bila. Și, oricum, așa cum am mai spus, inspectorii Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc sunt cu ochii pe ei.

Astfel, este posibil să iasă roșu de zece ori la rând, sau „7” de trei ori consecutiv. Totul e la mâna hazardului și tocmai în asta constă farmecul distracției în cazino. Cine ia în serios miturile nu face decât să își strice plăcerea jocului.