Categories: Social

Monica Pop iese la atac: „Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva”

Monica Pop iese la atac. Celebrul medic a criticat dur decizia potrivit căreia oamenii care nu reprezintă urgențe medicale să nu fie internați sau operați.

„Cum e posibil ca un medic sa spună aşa ceva, să se amâne o astfel de operaţie”, spune Monica Pop la Antena 3.

Medicul Monica Pop este de părere că suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale este o crimă cu premeditare iar bolnavii vor fi afectaţi foarte mult psihic.

Monica Pop iese la atac: „Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva. Şi a dat şi un exemplu care e o urgenţă: hernia de disc. Nu o fi de mare urgenţă ca şi intervenţie însă provoacă nişte dureri absolut insuportabile.

Cum e posibil ca un medic sa spună aşa ceva, să se amâne o astfel de operaţie.

„Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva”

Pe urmă, toţi bolnavii programați trebuie operaţi. Într-o lună de zile se poate agrava orice fel de boală a unui pacient care necesită intervenţie chirurgicală.

Trebuie revocat acest ordin. Este efectiv o crimă cu premeditare”, a spus medicul Monica Pop care a subliniat că este foarte greu pentru un bolnav care trebuie să se pregătească psihic pentru o intervenţie.

Ordinul prin care se amână intervențiile chirurgicale

Șeful Departamentului de Urgență, Raed Arafat, a făcut declarații miercuri, 6 octombrie, în legătură cu ordinul prin care se amână intervențiile chirurgicale ale bolnavilor cronici ce nu sunt „urgente” în favoarea pacienților infectați cu coronavirus.

„Experții juridici pe care îi avem și Ministerul Justiției au considerat că proiectul se încadrează în situațiile prevăzute în articolul 110 alin. 4 din Constituția republicată și reprezintă un act de administrare necesar. Asta în ce privește hotărârea de guvern, măsurile nu se schimbă, rămân aceleași incidențe, aceleași măsuri care se cunosc. (n.r. Starea de alertă se prelungește) pentru 30 de zile.

Mai vreau să subliniez în privința ordinului de limitare a activității medicale în spitale, în privința cazurilor cronice sau a cazurilor elective, cum spunem noi. Din nou vreau să subliniez ce am spus și în alte declarații. Ordinul nu închide spitalele. Ordinul nu închide serviciile ambulatorii care rămân deschise și nici nu sunt menționate în ordin. Persoanele care au nevoie de investigații și vor să fie consultați, merg pe același mod – medic de familie, ambulatorii de specialitate, pot fi investigați.

Raed Arafat, maraton de gafe: „În loc să am resursă umană pentru operație de hernie de disc, prefer să am în ATI”
Ordinul pune o prioritizare între cazurile ce pot fi amânate și situația în care ne aflăm și unde avem cazuri ce au nevoie de resursă umană suficientă, dedicată lor, cu specialitate în domeniul Terapie Intensivă, anestezie, urgențe sau toate aspectele care sunt legate de acest tip de cazuri COVID-19.

Decizia, ce caz poate fi amânat și ce caz nu poate fi amânat, este a medicului, nu se face prin ordin și nici de către emitentul ordinului sau șeful spitalului. Am dat exemple și le dau din nou. În loc să am resurse, pe lângă medicul care operează, un anestezist, un asistent de anestezie, resurse, oxigen, una, alta pentru operație de hernie de disc, care poate foarte ușor să fie făcută peste 2, 3 săptămâni, prefer ca anestezistul să fie la ATI, să îngrijească un bolnav care poate muri peste o oră sau două. Este prioritizarea resurselor ce am făcut, este un principiu foarte cunoscut în domeniul medicinei de dezastre și se aplică când avem limitare de resurse și avem nevoie de resurse în acest sens.

Nu suntem nici prima, nici ultima țară care ia astfel de măsuri. Se iau temporar. Acum este prevăzută pe 30 de zile.”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, miercuri seară.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Voucherele de vacanță se vor acorda diferit anul acesta. Ce se schimbă pentru bugetari

Voucherele de vacanță pentru anul acesta au fost majorate. Guvernul a anunțat o creștere de…

42 de minute ago

Pericol de inundații! Codul Galben vizează 12 râuri

Hidrologii au emis marți o avertizare de Cod galben de inundații pentru 12 râuri, valabilă…

2 ore ago

Legea salarizării va fi gata abia în 2025. Ce angajați sunt afectați

Românii care lucrează în domenii precum sănătate, IT și educație vor beneficia de cele mai…

4 ore ago

Seniorii au de așteptat mai mult de o lună pentru pensii! Când intră banii în iunie

Seniorii din România vor trebui să aștepte mai mult de 40 de zile pentru a-și…

7 ore ago

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

4 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

4 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.