Actual Politică

Nicolae Ciucă, gata să-şi afle adjunctul. Gheorghe Falcă, Dan Motreanu şi Virgil Popescu

Nicolae Ciucă, gata să-şi afle adjunctul. Gheorghe Falcă, Dan Motreanu şi Virgil Popescu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă va avea un adjunct pe măsură. Gheorghe Falcă, Dan Motreanu şi Virgil Popescu şi-au depus candidaturile pentru postul de prim-vicepreşedinte PNL. Pentru funcţia de vicepreşedinte pe apărare se confruntă, la Consiliul Naţional din 27 mai, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, senatorul PNL Virgil Guran, Ben Oni Ardelean, Sorin Moldovan şi Nicoleta Pauliuc.

Nicolae Ciucă, gata să-şi afle adjunctul. Gheorghe Falcă, Dan Motreanu şi Virgil Popescu vor să stea în dreapta preşedintelui

Vergil Chițac a fost printre primii lideri liberali care l-au susținut public pe premierul Nicolae Ciucă pentru președinția PNL.

Actualul secretar general adjunct al PNL, ministrul de Interne Lucian Bode are asigurată funcţia de secretar general, o cutumă a partidului fiind ca preşedintele formaţiunii să îşi aleagă persoana pentru această funcţie.

Consiliul Naţional al PNL a fost convocat pentru data de 27 mai, la Poiana Braşov, cu participarea a 1.000 de delegaţi.

Cu o zi înainte de Consiliul Naţional, tot în Poiana Braşov are loc Liga Aleșilor Locali unde vor participa peste 1200 de primari liberali. Președintele PNL Brașov și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, ar urma să fie numit în fruntea Ligii Aleșilor Locali. Veștea este membru PNL de 24 de ani, a fost consilier local în Râșnov 4 ani, 12 ani primarul acestui oraș, iar din 2016 este președintele Consiliului Județean Brașov. El a fost unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban în lupta cu Florin Cîțu pentru președinția partidului.

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al PNL pe 10 aprilie cu 1.060 de voturi din cele 1.120 exprimate de delegați, iar 60 de voturi au fost anulate. Pe 2 aprilie, Florin Cîţu a demisionat din funcţie după ce mai mulţi liberali i-au cerut acest lucru. Ciucă era vicepreşedinte al PNL în domeniul apărare şi siguranţă naţională. Pe 2 aprilie, şi Dan Vîlceanu şi-a prezentat demisia din funcţia de secretar general al PNL, funcţie preluată interimar de prim-vicepreşedintele Lucian Bode.