Actual

Nicolae Robu: „Am greşit, îmi pare rău, asum şi plătesc”. Cum a reacționat fostul primar al Timișoarei după ce a rămas pieton

nicolae robu

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a rămas fără permis după ce a fost prins cu 108 km/h într-o zonă în care viteza era limitată la 50 km/h. Lui Nicolae Robu i-a fost suspendat permisul pentru o perioadă de 90 de zile și a primit și o amendă.

Fostul primar își asumă greșeala!

Într-o localitate în care viteza era limitată la 50 de km/h, Nicolae Robu a fost oprit de Poliția Rutieră și lăsat fără permis, asta după ce a fost prins circulând cu o viteză mult mai mare decât limita legală:

„Eram în drum spre Arad, în apropierea crescătoriei de pui Orţişoara. Înainte de a intra în zona celor câteva case aflate acolo, vis-a-vis se crescătorie, de pe sensul opus a apărut o maşină de poliţie care mi-a cerut să trag pe dreapta.  Poliţistul mi-a spus respectuos – n-am ce să-i reproşez! -, că puţin mai spre Timişoara e un semn de restricţie de viteză, la 50 Km/h.  I-am spus adevărul şi anume, că pur şi simplu nu l-am văzut, că eu eram pregătit să reduc viteza un pic mai încolo, la intrarea în dreptul acelor case, dar… asta e, dacă am greşit, am greşit, plătesc, legea e lege”, a scris Robu, pe Facebook.

Nicolae Robu a mai spus că viteza înregistrată de aparatul radar a fost de 108 km/h/.

„Insist: nu eram in localitate. Imi pare rău că s-a întâmplat aşa, îmi pare rău pentru momentul de neatenţie care a făcut să nu observ semnul de limitare la 50 Km/h. Dar, asum şi plătesc!”, a mai spus Robu.

Nicolae Robu este un profesor universitar și politician român. A fost din 2004 rectorul Universității „Politehnica” din Timișoara, ales de Senatul UPT de două ori, în 2004 și 2008. Din iunie 2012 până în octombrie 2020 a ocupat funcția de primar al Timișoarei, fiind sprijinit de USL și PNL.

În calitate de profesor universitar doctor inginer în Automatică și Calculatoare, conducător de doctorat în Calculatoare și Tehnologia Informației, a susținut cursuri de arhitectura calculatoarelor, programare concurentă, programare Java, rețele neurale.