Știri pe scurt

Noul ministru al Muncii: „Situaţia descoperită în azilele groazei va reprezenta preocuparea imediată a mea”

Simona Bucura Oprescu Sursa foto calm.md
Sursa foto calm.md

Rezolvarea „Azilelor groazei” reprezint o prioritate pentru noul ministru al Muncii și al Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu. Acesta a transmis prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook că va modifica imediat legislația referitoare la acreditarea și licențierea căminelor de bătrâni, de copii și pentru persoanele cu dizabilități.

„Îmi voi baza mandatul pe muncă, rigurozitate administrativă şi umanitate. Am depus astăzi jurământul, înţelegând prin acest moment simbolic nu doar preluarea unei demnităţi publice pe care o respect la justa ei valoare, ci asumarea unei responsabilităţi profesionale enorme. O responsabilitate pe care vreau să o onorez cu toată puterea mea de muncă şi cu toată bună-credinţa care mi-a caracterizat activitatea publică. (…) Îmi voi folosi toate resursele şi toată pregătirea pentru a livra – alături de echipa Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale – rezultatele pe care o societate întreagă le aşteaptă de la noi. Tema care a zguduit întreaga ţară şi care m-a lăsat şi pe mine fără cuvinte – ca om, ca cetăţean, ca fiică – şi anume situaţia descoperită în „azile ale groazei” va reprezenta preocuparea imediată a mea şi a ministerului, făcând o misiune de credinţă din a exercita autoritatea pe care statul român o are pentru siguranţa şi îngrijirea bătrânilor noştri. Prioritatea mea o reprezintă modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte acreditarea şi licenţierea căminelor de bătrâni, de copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi”, a scris Simona Bucura-Oprescu pe pagina sa de Facebook.

Care sunt planurile noului ministru?

De asemenea, aceasta a spus că vrea o reorganizarea a instituțiilor de control pentru a crește eficiența acestora: „nu mai vreau agenții multe care se calcă în picioare în materie de atribuții, ci puține, dar puternice și eficiente”.

Simona Bucura-Oprescu, în ceea ce privește Legea pensiilor, a transmis faptul că se vor mobiliza toate resursele pentru a o definitiva în cadrul sistemului public, dar și pentru a lămuri Legea pensiilor de serviciu. De asemenea, în funcție de hotărârea CCR-ului vor fi și modificării în cadrul legii, conform agerpres.ro.