Lifestyle

Nu e glumă. În ce loc din România bărbații pot avea și patru soții

Nu e glumă. În ce loc din România bărbații pot avea și patru soții

Dacă până acum doar musulmanii aveau posibilitatea de a avea mai multe partenere de viață, acest lucru se întâmplă și în România. Desigur, există și o condiție: bărbatul trebuie să aibă bani în portofel, pentru că domnițele nu sunt deloc ieftine.

Tradițiile se păstrează din străbuni

Dacă în orice altă parte, a avea mai mult de o soție îi aduce bărbatului mari probleme, mergând până la închisoare, există o zonă din România unde domnii trăiesc după bunul lor plac.

E vorba de cartierul Bendea din orașul tulcean Babadag. Ce trebuie să facă un bărbat care vrea să-și facă un harem? În primul rând să facă parte dintr-o comunitate formată din 1500 de persoane. În al doilea rând să aibă conturile pline, pentru că tinerii vor scoate mulți bani din buzunar ca să-și ducă femeile la altar. O viitoare soție poate cere 30.000 de euro, ba chiar și mai mult.

 

Blondele, cele mai dorite femei

Cei care fac parte din această comunitate sunt cunoscuți de localnicii din zonă ca și „țigani turciți”, pentru că păstrează din străbuni obiceiurile musulmane. Așa că fetele se căsătoresc de la vârste foarte mici, unele fiind vândute.

La rândul său, și fetele trebuie să îndeplinească anumite condiții ca să devină interesantă pentru un bărbat. În primul rând, trebuie să fie extrem de cuminte, să aibă o familie respectabilă și o zestre bună.

Cele mai căutate sunt blondele

Cele mai dorite sunt femeile blonde, întrucât culoarea părului, asociată cu aurul, simbolizează bunăstarea. Așa că prețul fetei scade sau crește în funcție de ceea de vor cere membrii comunității.

În consecință, prețul unor fete poate fi de câteva sute de euro, iar al altora de zeci de mii de euro. Calitățile fac diferența.  „Tații de băieți caută să cumpere neveste odraslelor lor, soții alese din aceeași comunitate.

Prețul acestora pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 10.000-20.000 de euro, iar valoarea „achiziției” ține cont de calități”, a mărturisit cercetătorul Daniela Rusu-Mocănașu, potrivit ziareonline.ro.

Sursă foto: stiridinlume