Actual

Nu e linişte nici de data aceasta în USR. Opoziţia internă face acuzaţii. Ce nu au fost lăsaţi să facă participanţii la congres

Nu e linişte nici de data aceasta în USR. Opoziţia internă face acuzaţii. Ce nu au fost lăsaţi să facă participanţii la congres

Nici nu a trecut o săptămână de la validarea noului preşedinte al USR în cadrul Congresului că au şi început reproşurile. Lucrurile par că nu s-au aranjat, aşa cum spunea preşedintele formaţiunii Cătălin Drulă.

Nu e linişte nici de data aceasta în USR. Opoziţia internă face acuzaţii. Ce nu au fost lăsaţi să facă participanţii la congres

Opoziția internă din USR a acuzat faptul că, profitând de formatul online al Congresului, „echipa câștigătoare” nu a permis intervențiile membrilor de partid pentru a evita luările de poziție contondente, spun surse din partid.

Potrivit surselor citate, participanții la Congres nu ar fi avut posibilitatea să intervină, iar Congresul s-a desfășurat pe repede-înainte.

O altă nemulțumire de la Congresul USR a fost legată de faptul că s-a anunțat doar procentul cu care a fost votat raportul comisiei electorale privind numărarea voturilor pentru candidați, raport prin care se confirmă alegerea lui Cătălin Drulă, dar nu s-a anunțat numărul persoanelor care au votat acest raport.

La Congres s-a anunțat doar că 97% dintre delegaţii prezenţi au votat pentru validarea în funcţia de preşedinte al partidului a lui Cătălin Drulă pentru un mandat de patru ani.

La Timişoara este freamăt mare în aceste zile. Organizaţia USR Timişoara aproape că nu mai există.

Cel mai evident caz că ceva nu funcționează chiar cum trebuie la USR Timiș este faptul că Adrian Meșter, consilier local, a spart monolitul votului unanim din CLT, el nefiind dispus să voteze așa cum îi cere partidul. Inițial, acesta s-a ales cu o suspendare, ulterior a fost dat afară din partid. Un alt consilier local USR, Dorel Focșa, de la Racovița a fost, la fel, dat afară din partid, pentru că a criticat modul în care se face administrație în Timișoara. Un alt fost consilier local timișorean, Vlad Boldura, a preferat să renunțe la postul de consilier local, ulterior și la cea de membru USR, motivând cu lipsa timpului pentru viața personală. De asemenea, deputatul Daniel Toda a plecat la noul partid al lui Dacian Cioloș.

Despre toate acestea, Dominic Fritz nu se declară îngrijorat şi spune că filiala este cea mai puternică din ţară.

„Filiala din Timiș este cea mai puternică din țară, este una sănătoasă, în care avem foarte mulți membri implicați. Faptul că există această mișcare a unui grup în jurul domnului Cioloș, care s-a decis să fondeze un alt partid, și cu siguranță sunt și câțiva colegi aici din Timiș care au tendințe în această direcție, e dreptul lor tocmai pentru că este democrație, pot să plece, dar încă o dată, eu sunt impresionat de numărul și calitatea membrilor noștri care se implică în consiliile locale, în conducerea primăriilor din Timișoara, Dumbrăvița, Foeni, Cenad, avem viceprimari care sunt foarte implicați.”, a declarat Dominic Fritz.

Faptul că unii au demisionat este o dovadă de democrație, spune Fritz şi important e că filiala are mulți membri, spune acesta.