Info Actual

Info Actual > Culinar > Nu mancati aceasta supa! Este o adevarata otrava pentru organism
Culinar

Nu mancati aceasta supa! Este o adevarata otrava pentru organism

Nu mancati aceasta supa! Este o adevarata otrava pentru organism

Nu mancati aceasta supa! Multi o prefera pentru ca este rapida si gustoasa, insa medicii spun ca ar avea efecte devastatoare pentru organism.

Prof. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, atrage atenţia că supele la plic, aflate la îndemâna tuturor şi simplu de preparat, nu ar mai trebui deloc consumate, fiind un produs toxic.

Când sistemul imunitar este slăbit, bacteriile nu întârzie să apară

“Atunci când sunt consumate un timp îndelungat, supele instant grăbesc apariţia hipertensiunii arteriale şi afectează sistemul imunitar şi stomacul.

Când sistemul imunitar este slăbit, bacteriile nu întârzie să apară. Astfel, şi Helicobacter Pylori – bacteria răspunzătoare de apariţia ulcerului, cancerului de stomac şi a gastritei – îşi va face apariţia, infectând mucoasa stomacului”, spune prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit voxbiz.ro.

Nu mancati aceasta supa: Sare, arome artificiale, coloranţi

Pe lângă faptul că supa la plic nu aduce nutrienţi organismului, cantitatea de legume fiind foarte mică, problema şi mai mare este că au în compoziţie foarte multă sare şi multe E-uri, mai explică profesorul Mencinicopschi.

“Aceste produse nu aduc nutrienţi, deoarece cantitatea de legume este infimă şi, în plus, zarzavaturile sunt deshidratate.

Aceste tipuri de supe conţin foarte multă sare şi arome artificiale – agenţi de întărire a gustului, printre care se numără glutamat (E621) şi guanilaţi (E629, E628, E 627), substanţe de îngroşare – guma guar şi coloranţi – riboflavină (E101), colorant galben sau alţi coloranţi, care sunt E-uri.

Supele instant au un conţinut ridicat de sare, iar sarea reţine apa în ţesuturi, conducând la o inflamare la nivelul hipodermului. Astfel, în timp apare aspectul de coajă de portocală”, spune prof. Gheorghe Mencinicopschi.