Dr. Diana Artene, nutritionist roman, recomanda painea facuta in casa. Aceasta a postat pe pagina sa de socializare o reteta simpla, gustoasa si usor de preparat.
„Eu recomand painea preparata acasa din faina de grau 650, apa, drojdie si sare iodata. Este usor de preparat chiar si de copii.
Pentru 2 paini (sau o paine mai mare):
1. incalziti 600ml apa (sa fie calda, nu fierbinte)
2. puneti 1kg faina intr-un castron, si presarati 1 lingurita sare pe marginile castronului
3. amestecati 1 cub mic drojdie (25g) cu putina apa calda si apoi le turnati impreuna cu restul de apa calda in mijlocul fainii
4. amestecati tot pana obtineti un aluat omgogen (fara sa fie necesar sa framantati, doar sa fie omogen si atat)
5. lasati jumatate de ora sa creasca – teoretic acoperit cu un servet dar eu fac paine cand gasesc timp si frecvent am lasat castronul pur si simplu pe masa din bucatarie si nu l-a tras nici un curent.
6. modelati painea dupa forma dorita
7. ungeti tava cu putin ulei de floarea soarelui si puneti painea in tava
8. coaceti la 160 grade (sau foc mic) timp de jumatate de ora si gata”, a spus Dr. Diana Artene, nutritionist roman.
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.