Categories: ActualSocial

O nouă insectă, gata să ajungă în farfurie. Ministrul agriculturii le cere românilor să nu consume larva gândacului de bălegar

Ministrul Agriculturii, Petre Daea îndeamnă românii să nu consume noua insectă, larva gândacului de bălegar, care a fost introdusă recent pe lista celor potrivite pentru utilizarea în bucătărie de Comisia Europeană, întrucât „aprobare nu înseamnă şi mâncare”. Petre Daea este unul dintre cei mai mari critici în ceea ce privește introducerea insectelor pe lista comercializării.

O nouă insectă, gata să ajungă în farfurie. Ministrul agriculturii le cere românilor să nu consume larva gândacului de bălegar

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că nu este îngrijorat de faptul că o nouă insectă, respectiv larva gândacului de bălegar, a fost aprobată pentru consum de Comisia Europeană, întrucât „aprobare nu înseamnă şi mâncare”.

„Lăsaţi-le în aprobări, dar nu le puneţi în mâncare, nu le puneţi în farfurie, pentru că noi ştim ce producem, noi ştim ce mâncăm, noi ştim ce ne foloseşte nouă.

Din acest punct de vedere eu nu îmi fac nicio grijă, aprobare nu înseamnă şi mâncare, pentru că noi ştim să producem în România şi avem har domnului unde, cu cine şi ce să facem (…). Lăsaţi insectele în insectar”, a răspuns, vineri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, întrebat despre noul aliment aprobat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

Larva gândacului de bălegar este a patra insectă comestibilă aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat recent noul aliment, respectiv Larva gândacului de bălegar (Alphitobius diaperinus), după ce EFSA a adăugat acest tip de insectă pe lista celor potrivite pentru comercializare şi consum uman, potrivit Rador, care citează 20 Minutos.

Aceasta este a patra insectă comestibilă aprobată, după greierul domestic (Acheta domesticus), viermele de făină (Tenebrio molitor) şi lăcusta migratoare (Locusta migratoria). Larva gândacului de bălegar poate fi consumată fie sub formă congelată, uscată sau pudră.

EFSA a transmis în avizul său ştiinţific că larvele de gândac de bălegar pot provoca reacţii la persoanele alergice la crustacee şi la acarieni şi nu ar trebui consumate de copii.

 

Adriana Coman

Recent Posts

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

2 ore ago

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

5 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

7 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

9 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

11 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

13 ore ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Casa cu neguri

This website uses cookies.