Actual International

O nouă regulă de la 1 ianuarie 2023 în restaurante. Este vizată mâncarea fast-food franțuzească

O nouă regulă de la 1 ianuarie 2023 în restaurante. Este vizată mâncarea fast-food franțuzească
ofrench.com/culture/gastronomy

Franța este o țară sinonimă cu mâncarea rafinată, dar chiar și francezii sunt înclinați spre fast-food. O nouă regulă îi vizează pe managerii de restaurante de acest tip. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

O nouă regulă de la 1 ianuarie 2023, în  restaurantele din Franța. Este vizată mâncarea fast- food

Potrivit lui Camille Labro, scriitor francez specializat în gastronomie, Franța este al doilea mare consumator de fast-food din lume, după Statele Unite.

Având în vedere că populația Statelor Unite este în prezent de peste 334 de milioane de locuitori, iar cea a Franței este de aproximativ 68 de milioane de locuitori, asta înseamnă o mulțime de fast-food-uri franțuzești.

Acum, se fac pași înainte pentru a inova industria fast-food și în Franța, care găzduiește aproximativ 30.000 de unități fast-food care produc pentru     aproximativ șase miliarde de mese în fiecare an.

O nouă regulă care a intrat deja în vigoare la 1 ianuarie 2023 prevede faptul că toate restaurantele cu peste 20 de locuri sunt obligate să furnizeze veselă reutilizabilă.

Guvernul francez interzice în mod oficial toate farfuriile, paharele și ustensilele de unică folosință în restaurantele fast-food care servesc la masă.

Acest lucru include lanțurile mai mari, cum ar fi McDonald’s, Burger King, Subway și Starbucks, dar se aplică și restaurantelor mai mici, cum ar fi cantinele de serviciu, localurile de sushi și brutăriile, scrie presa externă.

Bucătăria franceză: trecut, prezent și viitor

Bucătăria franceză (franceză: Cuisine française) reprezintă tradițiile și practicile culinare din Franța. Aceasta a fost influențată de-a lungul secolelor de numeroasele culturi înconjurătoare din Spania, Italia, Elveția, Germania și Belgia, SUA, pe lângă tradițiile alimentare din regiunile și coloniile Franței.

Cunoașterea bucătăriei franceze a contribuit în mod semnificativ la bucătăriile occidentale. Criteriile sale sunt utilizate pe scară largă în consiliile școlilor de bucătari și în învățământul culinar occidental.

În noiembrie 2010, gastronomia franceză a fost adăugată de UNESCO pe listele sale de „patrimoniu cultural imaterial” al lumii. Cu toate acestea și bucătăria franceză a împrumutat idei inspirate din Occident în materie de fast-food, care nu este altceva decât ”mănâncă și fugi” sau mâncare pe fugă.