Actual

Oportunități de angajare pentru români: 700 de lei/zi, vouchere pentru mese și bani de chirie!

bani pentru romani, fonsuri din partea statului venituri (sursă foto: playtech.ro) 10.000 de lei
Sursă foto: playtech.ro

Pe piața muncii din România încep să apară oferte greu de refuzat. Ceea mai recentă în acest sens este lansată de o companie care caută personal necalificat și oferă un salariu de 700 de lei pe zi, vouchere pentru mese și încă 300 de euro pe lună pentru plata chiriei.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău are vești bune vin pentru românii care își caută un nou loc de muncă. O companie din Norvegia pune la dispoziție românilor 70 de locuri de muncă, plătite cu peste 140 de euro pe zi. În plus se mai dau și vouchere pentru două mese pe zi – angajatorul norvegian oferă mic dejun și prânz -, precum și suma de 300 de euro pentru chirie. Venitul lunar poate ajunge la peste 2.800 de euro.

Compania caută personal necalificat, dar care trebuie să să cunoască limba engleză. Candidații acceptați urmează să se ocupe de recepționarea, sacrificarea, procesarea și ambalarea crabului proaspăt, produs vândut ulterior pe piețele internaționale. Programul de lucru este de 40 de ore pe săptămână.

Perioada de angajare este limitată

Contractul de muncă este sezonier. Angajatorul norvegian are nevoie de muncitori români doar începând din luna iunie și până în luna noiembrie. Candidații interesați de ofertă pot aplica pentru locurile de muncă la AJOFM sau pot accesa platforma EURES.

„În medie, în judeţul Buzău pe sistemul EURES sunt în jur de 100-150 de locuri de muncă disponibile zilnic. În ultima perioadă au apărut locuri de muncă mai exotice, care se adresează unei anumite structuri profesionale, dar care nu trebuie să aibă o specialitate profesională. Este vorba, de exemplu, de locuri de muncă în domeniul creşterii crabilor. La prima vedere par locuri de muncă specializate, dar nu este deloc aşa. Este vorba despre forţă de muncă necesară extracţiei acestor crabi din fermele de profil. Partea de inginerie piscicolă este ocupată de alte persoane. Sunt locuri de muncă adresate lucrătorilor care au mai avut contact cu fermele piscicole din România şi sunt multe păstrăvării care funcţionează şi în judeţul Buzău, prin urmare nu este neapărat nevoie să ai experienţă în astfel de locuri pentru a putea aplica”, a explicat Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău, citat de romania.tv.

Șomajul scade în România

În martie, rata şomajului în România a ajuns la 5,4%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna precedentă şi cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna martie din anul 2022, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul şomerilor estimat de INS pentru luna martie a anului 2023 a fost de 453.100 de persoane, în scădere de la 459.300 în februarie 2023 şi de la 463.600 în martie 2022.

Șomajul cel mai ridicat se înregistrează în rândul tinerilor de sub 24 de ani, unde valoarea este 22,8%. Tot în cazul tinerilor, rata şomajului de lungă durată (de şase luni şi peste) a fost de 12,6%. Ponderea tinerilor aflați în şomaj de un an şi peste în total şomeri este de 55,2%.