Social

Orasul in care pacientii NU pot beneficia de transfer de plasma imuna

Orasul in care pacientii NU pot beneficia de transfer de plasma imuna. Transferul de plasmă imună de la pacienți care s-au vindecat de COVID-19 pare a fi o soluție bună pentru bolnavii aflați în stare gravă. Procedura este însă dificil de realizat din mai multe motive.

Birocrația și lipsa unei educații sanitare în spiritul salvării de vieți sunt două dintre motivele pentru care la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin pacienții bolnavi de COVID-19, aflați în stare gravă pe secția ATI, nu pot beneficia de transfer de plasmă imună.

Această metodă înseamnă recoltarea de plasmă cu anticorpi de la pacienți vindecați de COVID-19 și transfuzia ei la bolnavii infectați aflați în stare gravă.

Anticorpii ajută organismul slăbit care îi primește să lupte împotriva virusului. Reprezentanții unității sanitare spun că, tehnic, ar fi pregătiți să implementeze această metodă de tratament folosită în alte spitale din țară, dar au nevoie de acreditare. Aceasta se poate obține de la Societatea Română de Anestezie.

Numai că, deși demersuri au fost făcute, răspunsul se lasă încă așteptat. În tot acest timp însă, așteaptă o mână salvatoare și cei 14 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 și aflați chiar acum pe patul de spital în secțiile ATI din Mehedinți și poate că această soluție le-ar salva viața.

În plus, dacă ar obține acreditarea, medicii spun că ar mai avea nevoie și de donatori de plasmă care în acest moment, din păcate, lipsesc, cauza fiind lipsa unei educații sanitare.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

3 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

5 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

7 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

9 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

11 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

13 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.