Info Actual > Politică > Orban, atac la Voiculescu: „Orice ministru care atacă premierul trebuie revocat”
Politică

Orban, atac la Voiculescu: „Orice ministru care atacă premierul trebuie revocat”

Orban, atac la Voiculescu: „Orice ministru care atacă premierul trebuie revocat”

Criza din Guvern continuă, după demiterea lui Vlad Voiculescu, iar Ludovic Orban îl apără pe actualul premier al României. Acesta spune că obligația premierului este de a revoca din funcţia de ministru orice ministru care atacă premierul.

Orice ministru cu declarații împotriva premierului trebuie să aibă bagajele făcute

„Este practic obligaţia premierului de a revoca din funcţia de ministru orice ministru care atacă premierul.

Dacă cineva vrea, din guvern, să dea declaraţii critice la adresa premierului, să scrie întâi demisia. După aia să dea declaraţii critice. Aici nu suntem într-o competiţie de vedetism, aici nu e război.

Între PNL, USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor există o înţelegere pentru România privioare la guvernarea ţării, nu e vorba de un campionat de orgolii. E vorba de o răspundere uriaşă pe umerii noştri, să guvernăm România.

Ca atare, orice ministru trebuie să ştie că în momentul în care a dat declaraţii contra premierului trebuie să aibă bagajele făcute”, a spus, sâmbătă, şeful PNL.

USR-PLUS a cerut şi schimbarea din funcția de premier a lui Florin Cîțu, după ce şeful Guvernului l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu.

Criza politică trebuie rezolvată imediat

Prezent la Maramureş, acolo unde a făcut declaraţiile, Orban a mai spus că așteaptă o rezolvare rapidă a crizei politice în care ne aflăm.

„Există o înțelegere pentru România, nu este vorba de un campionat de orgolii, de vedetism2, a precizat Orban

Astăzi, 17 aprilie, președintele PNL, Ludovic Orban, se află în județul Maramureș. El a plantat puieți în comuna Șomcuța Mare și va vizita sediile unor companii care produc subansamble pentru avioane.