Lifestyle

Pădure din România, în topul celor mai înfricoșătoare locuri din lume

Pădure din România, în topul celor mai înfricoșătoare locuri din lume

Se află la marginea orașului Cluj – Napoca și este întinsă pe circa 300 ha. În mod ciudat, arborii cresc curbați, iar în mijlocul ei este ”Poiana Rotundă” unde crește doar iarbă.

Este vorba despre Pădurea Hoia Baciu, care a intrat în Top 5 cele mai „stranii” din lume, atrăgând astfel, anual, mii de turiști. Alături de această pădure din România, în clasament se mai află și pădurea Wychwood (Anglia), pădurea din Insula Păpuşilor (Mexic), Pădurea Neagră (Germania) şi Pădurea Aokigahara (Japonia).

Legenda spune că acolo se află un portal spre lumea cealaltă

„Localnicii susţin că pădurea –care are o poiană circulară în centru– este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată”, notau jurnaliştii de la BBC, în 2013.

Numele Hoia Baciu vine după ce un păstor, care se numea astfel, a alertat lumea din jur despre faptul că i-a dispărut turma de 200 de oi la puțin timp după ce a intrat în pădure.

Dar locul straniu, unde copacii cresc ondulați, a intrat în atenția presei internaționale atunci când Emil Barnea, un fost tehnician militar, a fotografiat un așa zis OZN. Conform spuselor omului din anul 1968, presupusul obiect ce nu putea fi identificat plutea chiar peste Poiana Rotundă, adică în centrul pădurii. Comuniștii l-au trecut în rezervă și l-au acuzat de nebunie și sabotaj, titrează site-ul retetesivedete.ro, povestea stingându-se imediat.

În jurul anilor 60, un biolog pe nume Alexandru Sift, a surprins și el ceea ce credea a fi un OZN, întărind astfel credibilitatea relatărilor lui Barnea.

Cei care s-au încumetat să intre în pădurea bântuită au povestit că în zonele întunecate apar diverse fascicule de lumină, însă nu s-a mai raportat nicio prezență a vreunui OZN „rătăcit”.

Pădurea Neagră, Germania – locul în care se petrec basmele fraților Grimm

Frații Grimm și-au plasat multe basme în această pădure străbătută de râului Rin. Deasă, cu muți brazi și pini, lumina soarelui rareori o străpunge. Este „un loc de joacă ideal pentru creaturi mitologice” precum vrăjitorii, vârcolacii, vrăjitoarele și piticii, se arată în descrierile amatorilor de senzații tari.

Pentru a descoperi însă adevărata teroare ascunsă în desișul acestui loc – crime și magie neagră – apelați la cartea „Necromantul”, publicată pentru prima dată în 1794.