Info Actual > Politică > Paradă de Ziua Victoriei organizată în Piața Roșie de la Moscova
Politică

Paradă de Ziua Victoriei organizată în Piața Roșie de la Moscova

Paradă de Ziua Victoriei organizată în Piața Roșie de la Moscova

Paradă de Ziua Victoriei organizată în Piața Roșie de la Moscova. Peste douăsprezece mii de militari, cu 190 de tancuri blindate și alte echipamente de luptă, dar și 76 de avioane și elicoptere defilează la parada de Ziua Victoriei organizată în Piața Roșie de la Moscova.

 

Este cea mai importantă sărbătoare națională, iar președintele Vladimir Putin a promis că Rusia își va apăra cu fermitate interesele naționale. Tradiționalul eveniment marchează a 76-a aniversare a victoriei asupra nazismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Corespondentul RRA Alexandr Beleavschi transmite.

 

Paradă de Ziua Victoriei, Piața Roșie de la Moscova

Parada mulitară, Piața Roșie, Moscova, 9 mai

Ceremonia a început în mod tradiţional, prin aducerea solemnă în Piaţa Roşie a drapelului victoriei şi a drapelului de stat al Rusiei. Într-un scurt discurs, preşedintele Vladimir Putin a adus elogii veteranilor de război, câteva zeci s-au aflat în tribune, în pofida vremii reci și ploiase, și a subliniat că Victoria a fost actul eroic al întregului popor sovietic, care s-a ridicat împotriva invaziei naziste, al cărei scop, a spus liderul de la Kremlin, era să distrugă nu doar ordinea politică, ci și statul, națiunea și toate popoarele Uniunii Sovietice.

Poporul sovietic – a spus Vladimir Putin – a făcut totul pentru ca dușmanul să fie înfrânt și să își primească pedeapsa cuvenită, şi-a apărat patria și a eliberat Europa de ciuma brună.

Putin a subliniat că istoria obligă să se tragă lecții și concluzii, declarând că nu au iertare cei care astăzi concep din nou planuri agresive şi încearcă să apeleze la ideologia naziștilor, obsedați de ideea propriului exclusivism. Aceștia – potrivit liderul rus – nu sunt doar radicalii de toate felurile și teroriștii internaționali, ci și cei care încearcă astăzi să rescrie istoria şi să îi achite pe acoliții naziștilor cu mâinile pătate de sângele a sute de mii de oameni.

Președintele Putin a subliniat că Rusia își va apăra ferm interesele naționale și va asigura securitatea poporului său. La ceremonia de astăzi nu a fost invitați lideri străini, singurul prezent fiind președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, aflat în vizită în Rusia.