Categories: Actual

Partenerii de guvernare se bat în citate pe Facebook. Iată cât de inspirați sunt în scris liderii PSD și PNL!

Partenerii de guvernare se bat în citate pe Facebook. Iată cât de inspirați sunt în scris liderii PSD și PNL!

În coaliţie nu e linişte. Nu este zi să nu existe vreun conflict politic. Dacă sunt artificiale sau nu, ideea este că doar românii au de suferit, mai ales acum în prag de iarnă, într-o mare criză energetică şi economică.

Partenerii de guvernare se bat în citate pe Facebook. Iată cât de inspirați sunt în scris liderii PSD și PNL!

Relaţii din coaliţie, PSD şi PNL au trecut într-o etapă a citatelor, iar purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe spune că dacă ne uităm pe pagina de Facebook a PSD observăm că, din când în când, intră în opoziţie.

Liberalul Ionuţ Stroe ironizează criticile aduse pe pagina de Facebook a PSD politicii duse de PNL în privinţa liberalizării pieţei energiei. ”Văd că pagina de Facebook a PSD are obiceiul, din când în când, să intre în opoziţie”, afirmă Stroe, subliniind că important este faptul că s-a găsit, la nivelul coaliţiei de guvernare, o soluţie la criza din sectorul energiei.

”A fost conjunctural acest profit uriaş realizat de unii, care, de altfel, s-a rezolvat printr-o decizie tot a coaliţiei. Ba mai mult decât atât, suprataxarea profiturilor acestor oameni care, beneficiind de anumite conjuncturi, au înregistrat profituri uriaşe, a generat bugetului de stat aproximativ 980 de milioane. (…) Dacă e să ne uităm aşa, la profitori şi de insinuările, eu ştiu, de pe pagina de Facebook a PSD, pentru că văd că pagina de Facebook a PSD are obiceiul, din când în când, să intre în opoziţie, dar asta e cu totul altceva…. Ne-am obişnuit, aşa. Ceea ce mi se pare ciudat şi nefiresc, vă spun, cumva, este că lucrul acesta s-a întâmplat exact în ziua în care România a obţinut trei miliarde de euro din partea americanilor pentru centrala de la Cernavodă, preşedintele Klaus Iohannis a fost acolo, ne-am îndeplinit un obiectiv de maximă importanţă strategică pentru noi, să ne atingem independenţa (energetică – n.r.) într-o perspectivă destul de apropiată, 2030”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, joi seară, la Antena 3.

El a susţinut că ”exceptând pe cei administrează pagina (de Facebook – n.r.) a PSD”, coaliţia de guvernare ”munceşte”.

”Exceptând pe cei care administrează pagina PSD, eu cred că coaliţia de guvernare munceşte. Le-aş recomanda aşa, cu minimele mele competenţe în zona comunicării, celor de la PSD care administrează această pagină, care au în interes şi în minte doar jocuri de imagine să îşi canalizeze energia pe chestiuni care ţin de responsabilitate şi asumare, chestiuni care  ţin de guvernare, lucruri serioase”, a adăugat oficialul PNL.

El a spus că ”jocurile de imagine de pe pagina de Facebook contează mai puţin”, important fiind faptul că există o nouă soluţie la criza energiei.

Purtătorul de cuvânt al PSD: Citez din Nicolae Iorga: „cine uită, nu merită”

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, l-a atacat, într-un mesaj postat pe Facebook, pe ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, pentru modul în care a fost făcută liberalizarea pieţei de energie, atunci când a făcut parte din primul Guvern Orban, cel care prin modificarea OUG 114 a permis acest lucru din ianuarie 2021.

”Citez din Nicolae Iorga: ‘cine uită, nu merită”. Cine uită efectele liberalizării haotice, nu poate să găsească soluţii pentru a proteja populaţia şi economia românească. De aceea, nu merită respectul şi nici aprecierea noastră”, a scris Ştefan Radu Oprea.

Gheorghe Falcă între Robinson Crusoe de stânga şi Robinson Crusoe de drepta

Liberalul Gheorghe Falcă intervine şi el şi spune că a citit de curând, într-o carte extrem de interesantă, o povestire care ilustrează perfect diferența de abordare între dreapta politică și stânga şi ne sugerează să ne închipuim un Robinson Crusoe de stânga, naufragiat singur pe o insula pustie şi un Robinson Crusoe de drepta, ceva mult mai inteligent. Concluzia lui Falcă este că cei de stânga vor ca omul sărac să rămână sărac.

„Să ne închipuim un Robinson Crusoe de stânga, naufragiat singur pe o insula pustie. Desigur, pe lângă apă, omul are nevoie și să mănânce. Dat fiind că pe insulă nu crește mare lucru, trebuie să pescuiască. Numai că, neavând unelte, pierde ore întregi, uneori și jumătate de zi, pentru a prinde abia trei-patru pești mici, de la mal, cât să își astâmpere foamea cumva, după care e obligat să o ia de la capăt. Iar asta în fiecare zi, ani de zile, cât timp va fi pe insulă, sau până va muri”.

Falcă îl descrie şi pe Robinson Crusoe de dreapta.

„Robinson Crusoe de dreapta în schimb, ar fi făcut ceva mult mai intelligent, în opinia mea: ar fi suferit un pic, e drept, vreo două-trei zile, neieșind la pescuit pe mal, dar ar fi folosit acest timp pentru a-și construi o plută, o plasă de pescuit, unelte. După acest efort și prin munca lui, omul ar fi ieșit a treia zi la pescuit, dar nu la mal ci un pic mai în larg și, dat fiind că era de dreapta, avea toate cele necesare astfel că într-o oră, maxim două, ar fi prins douăzeci sau treizeci de pești mai mari”.

De ce e asta o diferență radicală?, se întreabă liderul liberal.

„Pentru că două sau trei zile nu ar fi trebuit să piardă iar vremea cu pescuitul! S-ar fi putut îngriji de coliba sa, de îmbrăcăminte, ar fi putut să se apuce de grădinărit, iar surplusul de pește l-ar fi putut usca pentru a avea în zilele când era bolnav, sau se odihnea, de exemplu. Cu alte cuvinte, Robinson Crusoe de stânga ar fi rămas întreaga viață flămând, obosit și bolnav, în vreme ce Robinson Crusoe de dreapta ar fi realizat maxim din ce putea realiza în condițiile date. Desigur și în romanul lui Daniel Defoe, Robinson Crusoe alege metodele dreptei și prosperă pe mica lui insulă! Și vreau să fiu bine înțeles, Robinson Crusoe de stânga nu e mai leneș sau mai puțin inteligent decât cel de dreapta. Pur și simplu și din nefericire pentru el, Robinson Crusoe de stânga nu știe că poate realiza mult mai mult în viață și că poate trăi mult mai bine”.

Asta vrea, în general, și stânga politică, spune Gheorghe Falcă: „să mențină omul, chiar forțat, la clasa socială în care s-a născut, să îi curme aspirațiile de mai bine, de mai mult, de evoluție. Așa cum știm însă, lipsa evoluției înseamnă stagnare și, în mod grabnic, moarte”.

Adriana Coman

Recent Posts

Românii preferă cumpărăturile online! Comerțul electronic a ajuns la 7 miliarde de euro

Conform estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor actori din sector, valoarea comerțului electronic din România…

o zi ago

Guvernul promite salarii mai mari în cultură. Angajații nemulțumiți îl somează pe Ciolacu

Guvernul a hotărât să mărească salariile pentru angajații nemulțumiți, inclusiv pentru cei care lucrează în…

o zi ago

Economia României, în pericol! Previziunile Comisiei Europene

Conform ultimului raport al Comisiei Europene, economia României este estimată să crească cu 3,3% în…

o zi ago

Temperaturile vor ajunge la 28 grade! Prognoza ANM

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se prognozează că temperaturile vor înregistra o creștere în zilele…

o zi ago

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

2 zile ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

2 zile ago

This website uses cookies.