Paste carbonara facute ca la carte! Reteta delicioasa a marilor bucatari

Paste carbonara facute ca la carte! Pentru ca traim in secolul vitezei si suntem intotdeauna in criza de timp, retetele rapide sunt la mare cautare. Astazi iti dezvaluim o reteta simpla, usor de realizat, cu ingrediente pe care sigur le ai deja in bucatarie!

Spaghete carbonara, rețeta italiană originală, arată că sunt niște paște simple, foarte populare în rândul iubitorilor genului și au la baza spaghete, guanciale (gușă de porc), pecorino și gălbenuș de ou.

Rețeta de spaghete carbonara cu smântână, mai ales pentru iubitorii pastelor cu mult sos.

Dacă nu gășiți pancetta puteți folosi bacon. Gălbenușuri dacă aveți posibilitatea ar fi bine să folosiți de la ouă de țară, sosul va fi mai cremos și culoarea va fi mai frumoasă. Dacă ouăle sunt mai mici puneți 5 sau șase gălbenușuri.

Paste carbonara facute ca la carte! Reteta delicioasa a marilor bucatari

Ingrediente:

  • 250 gr spaghete
  • 200 gr pancetta
  • 150 gr parmezan
  • 4 gălbenușuri

Mod de preparare:

Rumenim pancetta în tigaie. Nu trebuie să adăugați unt sau ulei, grăsimea pe care și-o va lasă este suficientă.

Fierbeți paștele conform indicațiilor de pe ambalaj.

Scurgem pastele și le adăugăm peste pancetta. Amestecăm.

Batem gălbenușul cu parmezanul ras. Adăugăm puțin câte puțin două-trei linguri din apă în care au fiert pastele și amestecăm imediat energic că să omogenizam. Turnăm sosul astfel obținut peste pastele fierbinți. Puteți renunța la acest procedeu și amestecați doar gălbenușul cu parmezanul însă există riscul că gălbenușul în contact cu pastele fierbinți să se transforme în omletă, în acest fel pare mai sigur.

Amestecăm până ce paștele s-au îmbibat cu sos.

Le servim fierbinți cu puțin parmezan ras deasupra și opțional cu piper negru proaspăt râșnit.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

3 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

3 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

3 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.