Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Patriarhul Daniel: „Să avem deplină încredere în puterea rugăciunii”
Ezoteric

Patriarhul Daniel: „Să avem deplină încredere în puterea rugăciunii”

Patriarhul Daniel: „Să avem deplină încredere în puterea rugăciunii”. În contextul epidemiei de coronavirus, Patriarhul Daniel a transmis,un apel către credincioși. Acesta i-a îndemnat să aibă încredere în autorități și în măsurile impuse de acestea împotriva răspândirii noului virus.

„Biserica nu este doar o instituţie de utilitate publică, ci și o comunitate de credință vie, de iubire milostivă și speranță sfântă, virtuți care trebuie manifestate mai ales în perioade de mari încercări. În acest context, biserica face un apel părintesc către toți credincioșii ei pentru a avea încredere în autorități și a respecta măsurile instituite de acestea. Biserica Ortodoxă Română cheamă pe toți slujitorii Sfintelor altare și pe toți credincioșii ei să cultive pacea sufletului prin rugăciune și comuniune cu semenii, prin fapte bune, evitând totodată panica.

Să arătăm iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici, față de cei aflați în izolare sau în carantină, precum și grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru. Să arătăm multă prețuire față de medicii din spitale, care apără și cultivă sănătatea trupului, dar și față de preoții din biserici, care apără și cultivă sănătatea sufletului.

Să avem deplină încredere în puterea rugăciunii, știind că Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce îl iubesc pe Dumnezeu. Pacea sufletului, bunătatea inimii, comuniunea în rugăciune și cooperarea în fapte bune pot face minuni, transformând teama în curaj și speranță. Așadar, rugăciunea și fapta bună sunt izvor de putere spirituală pentru a învinge încercările la care suntem supuși, dar și pentru a înainta duhovnicește spre sărbătoarea Sfintelor Paște. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se arată într-un comunicat al BOR, conform RADOR.