Info Actual

Info Actual > Social > Pelerinajul de Sfântul Andrei, înconjurat de jandarmi! Ce recomandă autoritățile?
Social

Pelerinajul de Sfântul Andrei, înconjurat de jandarmi! Ce recomandă autoritățile?

Pelerinajul de Sfântul Andrei, înconjurat de jandarmi! Ce recomandă autoritățile?

În județul Constanța, va avea astăzi loc manifestări religioase, la hramul Mănăstirii ”Peştera Sfântului Apostol Andrei”, iar autoritățile au decis că peste 130 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de ordine publică.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea din localiatea Ion Corvin, împreună cu un sobor de preoți. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a interzis prezența altor locuitori la pelerinaje, după ce rata de incidență la nivelul județului a trecut de 3 la mia de locuitori. Arhiepiscopia Tomisului a încercat să suspende această decizie în instanță, dar nu a avut câștig de cauză.

Reprezentanții mănăstirii în colaborare cu cei de la Direcția de Sănătate Publică Constanța, au stabilit trasee interioare de deplasare a pelerinilor, a realizat marcaje pe traseul de acces la mănăstire, astfel încât să se respecte distanțarea fizică.

”Solicităm tuturor participanţilor să respecte aceste marcaje, să nu staţioneze excesiv în zona raclei şi să nu forţeze accesul prin alte puncte decât cele marcate”, se arată într-un comunicat al jandarmilor.

Autoritățile recomandă tuturor participanților să respecte normele de protecție individuală, să păstreze distanța socială obligatorie, să folosească dezinfectant și să poarte corect masca de protecție. Organizatorii asigură trei puncte în care sunt disponibili dezinfectanți și măști, potrivit Libertatea.