Lifestyle

Care este pensia încasată de Ion Țiriac? Fostul tenismen se bucură de un venit colosal din partea statului

ion tiriac (sursă foto: zf.ro)
sursă foto: zf.ro

Venitul lui Ion Țiriac, cu siguranță, este unul mai mare decât cel al fostului său coleg de pe teren Ilie Năstase. Suma primită de acesta a stârnit extrem de multe suspiciuni. Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România, însă acest lucru se datorează multor ani de muncă și performanță în tenis. Averea acestuia este estimată la peste 2 miliarde de dolari. 

Fostul tenismen are afaceri în mai multe domenii, lucru ce îi crește contul de la o lună la altă. Totuși, pensia pe care o primește lunar Ion Țiriac se ridică la suma de 12.000 de lei lunar. Pensia este una extrem de mare dacă o comparăm cu cea primită de fostul său coleg Ilie Năstase. Cel din urmă primește de la stat, pentru gradul de general î rezervă suma infimă de 1.345 de lei. Despre acest venit, Năstase spune că ar putea renunța oricând la acești bani. 

Primește 12.000 de lei lunar, dar nu îi folosește

Cu toate că suma este una fabuloasă pentru mulți român, Ion Țiriac nu și-a ridicat niciodată pensia de la statul român. Toți banii pe care tenismenul i-ar fi primit în ultimii ani ar fi într-un cont. 

Acesta se bucură de un venit major deoarece este strâns legat de perioada în care acesta și-a încheiat cariera din tenis. Ulterior, 20 de ani, Țiriac a fost ofițer în Ministerul de Interne. După ce și-a încheiat activitatea, fostul tenismen avea grad de colonel. 

Cu această sumă, la pachet, vin și suspiciunile. Mihai Rusu, un fost jucător de tenis și candidat pentru șefia Federației Române de Tenis i-a cerut ui Țiriac să justifice primirea acestor bani, mai ales că el a lipsit opt ani din România. 

„E interesant de înțeles cum Țiriac încasează de la Ministerul de Interne o pensie de 12.000 de lei, a cărei existență chiar el a recunoscut-o public, în contextul în care n-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă, ca să zic așa!”, a spus bărbatul în vârstă de 74 de ani”, a transmis Mihai Rusu, conform playtech.ro.

Cine este Ion Țiriac?

Ion Țiriac este un fost jucător profesionist de tenis român, jucător de hochei pe gheață. În momentul de față, acesta este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România, Germania și Spania. 

În perioada 1958-1964, Țiriac a făcut parte din echipa națională de hochei pe gheață a României cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck, dar și la Campionatele Mondiale.  Șase ani mai târziu, alături de Ilie Năstase, Țiriac câștiga turneul de la Roalnd Garros. 

Cei doi au câștigat și alte turnee importante din lumea tenisului. 

Țiriac este proprietarul unui mar enumăr de firme din domeniul bancar, auto și al transporturilor. De asemenea, acesta este primul român ce a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii în 2007. pe atunci, acesta avea o avere estima la suma de 1,1 miliarde de dolari.