Lifestyle

Pericolele ascunse dintr-o băutură consumată de mulţi români. Avertismentul medicilor cu privire la aceste băuturi!

Pericolele ascunse dintr-o băutură consumată de mulţi români. Avertismentul medicilor cu privire la aceste băuturi!

O băutură ce conține combinații variate de carbohidrați, vitamine, minerale și cel puțin una dintre aceste substanțe: cafeină, taurină și D-glucurono-g-lactonă este foarte populară printre români, în special printre tineri, însă pericolele din spatele acestora nu aduce beneficii.

Pericolele ascunse dintr-o băutură consumată de mulţi români

Băuturile energizante duc la consecințe extrem de serioase pentru dantură. Această băutură ne va distruge smalțul dinților. Avem parte de un avertisment dur din partea sepcialiștilor pentru cei care consumă frecvent băuturi energizante. Ei pot prezenta un ris crescut asupra sănătăţii buco-dentare fiind identificate de cîţiva ani, scrie passionsante.be.

Cercetătorii americani au efectuat un studiu cu privire la efectele negative pe care le au băuturile energizante asupra sănătăţii buco-dentare,

Oamenii de știință, care au publict rezultatele studiului în revista „General Dentistry”, au aşezat timp de 15 minute eşantioane de smalţ dentar uman în eprubete cu băuturi energizante din comerţ şi apoi, timp de două ore, în salivă artificială. Operaţiunea s-a repetat de patru ori pe zi, timp de o săptămînă. S-a constatat atacarea severă a smalţului, cu risc crescut de carii.

Avertismentul medicilor cu privire la aceste băuturi!

Zahărul din aceste băuturi nu a fost luat în considerare în procesul analizat: vinovat este nivelul acidităţii. Cercetătorii recomandă reducerea sau chiar eliminarea din alimentaţie a acestor băuturi. În cazul în care se beau totuşi băuturi energizante, consumatorii trebuie să aştepte cel puţin o oră înainte să se spele pe dinţi, pentru ca periajul să nu accentueze acţiunea corozivă a acidului. Se mai recomandă clătirea gurii cu apă după consumul de băuturi energizante ca mijloc potrivit pentru restabilirea unui nivel acceptabil al acidităţii.