International

Pericolul terorist afectează turismul. Schengen își închide granițele

Pericolul terorist afectează turismul. Schengen își închide granițele
sursa foto protv

Turismul este afectat de actualele amenințări teroriste. Multe națiuni au ridicat nivelul de amenințare teroristă și au restabilit controalele la frontieră. Ca răspuns la amenințarea teroristă ce are loc la nivel internațional.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează că au avut loc modificări ale condițiilor de călătorie. Deoarece numeroase țări au suspendat acordul Schengen și au sporit nivelul de alertă antiteroristă. Mulți români aveau în plan să meargă în Europa în perioada următoare, în special pentru a participa la târgurile de Crăciun.

În cel mai recent dintre aceste anunțuri, MAE îi informează pe cetățenii români care sunt pericolele actuale. Aceștia au emis un avertisment pentru cei care călătoresc sau tranzitează Suedia. Potrivit autorităților locale, controlul la frontiera de stat va fi restabilit până la data de 11 mai 2024. În plus, nivelul 4 de „amenințare ridicată” a fost desemnat de autoritățile suedeze. Din punct de vedere al pericolului terorist, conform Adevărul .