Știri pe scurt

Peste 40% din totalitatea zborurilor din august au avut întârzieri

Sursă foto: Digi24
Sursă foto: Digi24

Aproximativ 40% din totalitatea zborurilor care plecau din România au avut întârzieri, fie în ceea ce privește timpul de decolare sau chiar timpul petrecut în aer. Raportul realizat referitor la timpii de zbor arată că cele mai multe zboruri au fost întârziate la aeroportul din București, care este cel mai mare terminal în ceea ce privește numărul de pasageri. Aeroportul din Iaşi are cea mai mare rată de anulări de zboruri, cu 2,9 la sută.

Conform datelor furnizate de Eurocontrol, între 1 iunie și 15 august, aproximativ 40% din zborurile care au ajuns sau au plecat de pe aeroporturile locale au întârziat, iar 2% din zborurile programate au fost anulate în această perioadă. Vară acestui an an adus încă o serie de provocări pentru cei care au ales să călătorească cu avionul în vacanță.

Imaginea pasagerilor furioși ale căror zboruri au fost întârziate pentru ore sau cursele au fost anulate a devenit o explozie în mass-media. În plus, pasagerii au fost mai nervoși când au aflat că operatorii aerieni nu le oferă compensații, cazare sau masă, ci le cer să se descurce singuri, potrivit MediaFax.