Actual International

Peste 560.000 de locuințe au rămas fără curent electric în California, după o furtună mortală. Alte imagini terifiante

Peste 560.000 de locuințe au rămas fără curent electric în California, după o furtună mortală. Alte imagini terifiante

Furtună mortală, așa au numit meteorologii americani orgia care s-a abătut acum asupra Californiei.

Peste 560.000 de locuințe au rămas fără curent electric în California, după o furtună mortală. Alte imagini terifiante, în timp ce coșmarul american nu se oprește aici

Pagube de amploare au fost raportate în California, în timp ce ploile record și vânturile cu putere de uragan au întrerupt curentul electric în întreaga regiune.

O furtună puternică a provocat pagube pe scară largă în statul american California, lăsând peste 560.000 de locuințe fără electricitate.

Autoritățile raportează vânturi cu forța unui uragan în regiune, de asemenea, în timp ce aceasta se pregătește pentru un alt atac de vreme extremă și în zilele următoare.

Conform estimărilor recente ale guvernului, cel puțin șase persoane au murit de când a început furtuna, încă din weekend-ul de Anul Nou.

Serviciul Național de Meteorologie a emis încă de sâmbătă o avertizare, unde se preciza că acumularea mai multor ploi torențiale ar putea duce la inundații grave, precum și la alunecări de teren.

Între timp, cartierele din regiunea San Francisco încă se refac după inundații, în condițiile în care sunt prognozate, în continuare, mai multe ploi și vânturi puternice.

Foto: yahoo/news

Valurile provocate de inundații au spălat pereții caselor, în timp ce în alte câteva locuri sunt raportate gropi și alunecări de teren.

Locuințele din alte zone, inclusiv din comitatul Monterey și din comitatul Humboldt, sunt avertizate că valurile roșii ar putea arunca în ocean oameni și animale de companie.

Foto: yahoo/news

Într-o declarație emisă de Departamentul de pompieri din Cambria, citată într-un reportaj BBC, se spune:

”Ferestrele de pe malul apei ale casei au fost sparte, iar rezidentul a fost răsturnat de valul puternic”, adăugând că „daunele provocate de apă s-au extins în toată casa.”

Succesiunea rapidă de furtuni a lăsat centrul orașului San Franciscoîncălzit de 26 cm de ploaie din 26 decembrie până pe 4 ianuarie, cea mai umedă perioadă de 10 zile înregistrată acolo în peste 150 de ani, din 1871, potrivit NWS.

Specialistul meteo Roth a declarat presei că „Acest lucru nu este aproape de a se termina” și că modelele de furtună vor persista până la mijlocul lunii ianuarie.”