Categories: Social

Pfizer și Moderna, în prim-plan. UE investighează mai multe efecte secundare

Pfizer și Moderna, în prim-plan. Trei reacții adverse de la vaccinurilor pe bază de ARN Pfizer și Moderna sunt cercetate în prezent de Uniunea Europeană.

Au început cercetările cu privire la trei reacţii adverse la vaccin raportate de un număr mic de persoane după vaccinarea împotriva Covid-19 cu Pfizer şi Moderna. Evaluarea este făcută de UE pentru a determina dacă acestea sunt posibile efecte secundare, a informat miercuri Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii au subliniat că beneficiile acestor vaccinuri depăşesc orice riscuri

Printre reacțiile adverse cercetate se numără eritemul multiform, care este o formă de alergie a pielii, glomerulonefrita sau inflamaţia rinichilor şi sindromul nefrotic, o afecţiune a rinichilor caracterizată de pierderi de proteină prin urină, anunță comitetul de siguranţă al EMA, potrivit news.ro.

Pfizer, care este de departe cel mai mare furnizor de vaccinuri pentru Covid-19 al UE, şi Moderna nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Zeci de doze de vaccin Moderna administrate în UE

Puţin peste 43,5 milioane de doze de vaccin Moderna, Spikevax, au fost administrate în Spaţiul Economic European începând cu 29 iulie, a spus EMA, comparativ cu mai mult de 330 de milioane de doze de vaccinuri ale Pfizer, Comirnaty, dezvoltate împreună cu compania germană BioNTech.

Luna trecută, EMA a găsit o posibilă legătură între cazuri rare de inflamaţie cardiacă şi vaccinurile cu ARNm. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au subliniat că beneficiile acestor vaccinuri depăşesc orice riscuri.

EMA nu a oferit miercuri detalii despre câte cazuri ale afecţiunilor investigate au fost înregistrate, dar a spus că a solicitat mai multe date companiilor.

Nu se cere încă modificarea etichetelor celor douăî seruri

Agenţia nu a recomandat însă modificări ale etichetării vaccinurilor. Noile evaluări fac parte din actualizările de rutină la secţiunea de siguranţă a bazei de date a tuturor vaccinurilor autorizate şi a adăugat tulburările menstruale ca o afecţiune pe care o studiază în legătură cu vaccinurile, inclusiv cele de la AstraZeneca şi J&J, după actualizarea făcută de EMA săptămâna trecută, scrie Capital.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

22 Mai 1948, Guvernul condus de Petru Groza i-a retras cetățenia regelui Mihai I

La 22 mai 1948, România a fost martora unui eveniment deosebit de semnificativ în istoria…

o oră ago

Revoluție în sistemul de pensii! Creștere semnificativă pentru 60% dintre români

Potrivit anunțurilor oficialilor, aproximativ 60% dintre români vor vedea o creștere a pensiei de până…

9 ore ago

România investeste în securitatea energetică! Transgaz negociază terminale de gaze lichefiate în Grecia

România intenționează să devină acționar la două terminale de gaze lichefiate din Grecia, Volos și…

10 ore ago

U.E începe negocierile de aderare cu R.Moldova și Ucraina. Viktor Orban ar putea fi un obstacol

Oficialii Uniunii Europene se pregătesc să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina…

11 ore ago

Bucureștiul, din nou fără apă caldă. Când se termină lucrările

În București, peste 800 de blocuri au fost lăsate fără apă caldă. Situația este generată…

12 ore ago

Alegerile electorale pun presiune pe economia țării. Deficitul bugetar a ajuns la 5%

Deficitul bugetar pentru anul 2024 este de 5%. Totuși, fiind un an electoral atât la…

13 ore ago

This website uses cookies.