Info Actual

Info Actual > Diverse > Plan secret deconspirat. Nicolae Ceaușescu și ordinul dat după ce a aflat că va fi omorât
Diverse

Plan secret deconspirat. Nicolae Ceaușescu și ordinul dat după ce a aflat că va fi omorât

Plan secret deconspirat. Nicolae Ceaușescu și ordinul dat după ce a aflat că va fi omorât

„Avea traseu subteran de la Comitetul Central de-atunci, în care acum funcţionează Ministerul de Interne, şi se bifurca către magazinul Muzica, Palatul Regal şi Biserica Kretzulescu”

La 30 de ani de la revoluția care a dus la căderea comunismului, încă mai sunt deconspirate secrete din timpul comunismului.

Nicolae Ceaușescu a mai avut un plan secret care a fost dezvăluit abia acum. Fostul președinte dorea să construiască o linie secretă de metrou. O linie care trebuia să lege Casa Poporului de Aeroportul Otopeni.

Plan secret deconspirat. Nicolae Ceaușescu și ordinul dat după ce a aflat că va fi omorât

Cu mult timp înainte de Revoluție, fostul dictator a auzit că poporul român începe să fie nemulțuit de condițiile de trai și a vrut să fie sigur că se poate salva în cazul unei revolte. În acest sens, Ceaușescu a ordonat să se construiască o linie secretă de metrou care să fie folosită doar de către oamenii importanți din stat și care să facă legătura între Casa Poporului și Aeroportul Henri Conadă.

Dan Falcan: Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă lucrările la linia secretă de metrou au fost demarate

„S-a discutat mult la începutul anilor ’80 despre proiectul metroului prezidenţial, am auzit de el. Ştiu sigur însă că prin aceste tunele preşedintele circula cu o barcă pneumatică. Avea traseu subteran de la Comitetul Central de-atunci, în care acum funcţionează Ministerul de Interne, şi se bifurca către magazinul Muzica, Palatul Regal şi Biserica Kretzulescu”, mărturisește istoricul Dan Falcan.

Istoricul Dan Falcan spune că unele voci susțin însă că între Palatul Parlamentului și stația Izvor există o linie de metrou.

„La 30 de ani de la Revoluție, nimeni nu poate spune cu exactitate dacă lucrările la linia secretă de metrou au fost demarate. Unele voci susțin însă că între Palatul Parlamentului și stația Izvor există o linie de metrou construită în perioada în care Ceaușescu se gândea la „marea evadare”, potrivit playtech.ro