Diverse

Planul B al lui Vladimir Putin dacă va pierde războiul din Ucraina. Europa ar deveni istorie

Planul B al lui Vladimir Putin dacă va pierde războiul din Ucraina. Europa ar deveni istorie

Un fost general al armatei americane a adus în discuție încheierea războiului dintre Ucraina și Rusia.

Potrivit declarațiilor lui Kevin Ryan pentru Insider, e posibil ca ucrainienii să-și găsească liniștea în acest an, dar situația nu va fi deloc ușoară în cazul în care rușii vor pierde.

Fostul general al armatei americane susține că există zvonuri că Vladimir Putin ar recurge la cel mai negru scenariu care sperie întreaga omenire: folosirea armelor nucleare. Mai mult, acesta crede chiar că Rusia „ar folosi o armă nucleară înainte de a permite ca armata sa să fie învinsă pe teren”.

Putin a amenințat de multe ori cu armele nucleare

De altfel, nu ar fi pentru prima data când Vladimir Putin amenință cu folosirea armelor nucleare de când a invadat Ucraina anul trecut. De aceea, generalul spune că Putin ar putea să le folosească nu doar dacă ar pierde războiul, ci și dacă ucrainienii ar vrea să recucerească regiunea Crimeea, care e anexată Rusiei.

„Dacă armata ucraineană ar avea mari succese în primăvară, și ar ciopârți armata rusă și ar amenința să recupereze Crimeea, atunci cred că armata și conducerea rusă ar folosi o armă nucleară” nu doar pentru a „distruge țintele militare ucrainene”, ci și pentru a „convinge Ucraina că dacă ar continua să lupte în acest război, Ucraina ar rămâne un holocaust nuclear”, a declarat Ryan.

„Nivelul de decese s-ar apropia de Hiroshima”

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, generalul spune că ar fi un dezastru pentru întreaga omenire, iar numărul morților ar putea fi cu greu numărați. „Nivelul de decese s-ar putea apropia de Hiroshima sau ar putea fi mult mai mic dacă intenționează doar să tragă ca un foc de avertisment cu o armă nucleară” într-o zonă mai puțin populată, a spus Ryan.

Cel mai posibil, afirmă generalul este ca războiul dintre ruși și ucrainieni să se încheie într-un impas după multe lupte între cele două părți și pierderi importante de oameni.

Potrivit informațiilor oferite în luna noiembrie de președintele Statului Major Întrunit, generalul Mark Milley, aproape 40.000 de civili ucraineni au fost uciși și „mult peste” 100.000 de soldați ruși au fost „uciși și răniți” în războiul de până acum, cu „același număr probabil de partea ucraineană”.