Social

Plictiseala, noua problemă a angajaților. Cu ce ne confruntăm la locul de muncă

angajati, sursa foto capital
sursa foto capital

Oamenii pot întâmpina diferite probleme la locul de muncă. Aceștia au zile în care se confruntă cu diferite probleme. Dar, odată cu evoluția tehnologiei și dilemele sau preocupările oamenilor s-au schimbat. Nativii digitali sunt din ce în ce rapizi. Aceștia preferă să fie mereu în priză și se plictisesc mult mai repede.

Plictiseala la locul de muncă a devenit noul dușman al angajaților. Aceștia caută să aibă mereu activitate pentru a evada din lumea reală. De asemenea, munca poate reprezenta și o scăpare de la problemele personale.

Plictiseala la locul de muncă

Oamenii sunt din ce în ce mai distrași. Aceștia nu se pot concentra pentru mult timp și ajung mereu să se plictisească. În momentul în care nu sunt sufocați de task-uri la muncă, aceștia se simt plictisiți. Această stare este greu de descris. Dar, cert este că această stare psihologică afectează deja multe persoane.

Până acum, cea mai mare problemă a angajaților era burnout, starea de epuizare fizică și mai ales psihologică. Dar acum, oamenii se confruntă cu o nouă provocare, plictiseala. Potrivit unui studiu publicat în revista Science, oamenii preferă să fie epuizați decât plictisiți.

Implicare și interes la muncă

Mulți indivizi disprețuiesc să fie singuri cu gândurile lor. Acest lucru ne face să simțim plictiseala atât în timpul vieții obișnuite, cât și la locul de muncă. A fi plictisit nu este un semn că nu ai destule de făcut. Poți avea o tonă de obligații și preocupări, care sunt ignorate. Are de-a face cu cât de implicați suntem în ceea ce facem. În acest sens, când interesul nu este 100%, apare plictiseala.

Sfatul experților

Pentru cei care se confruntă cu plictiseala, experții au venit cu un sfat foarte interesant. Această stare de plictiseală nu trebuie lăsată în treacăt, ci trebuie explorată. Aparent, din plictiseală apare creativitatea. Mintea ta călătorește prin gânduri și poate scoate la iveală o idee creativă. Dar, se pare că oamenii nu știu să-și identifice starea.

„Toate argumentele pornesc de la o premiză falsă. Că angajatul știe și corect și-a identificat că starea pe care o are este plictiseală. Real, ce se întâmplă? Singurul efect al dezvoltării personale este să conștientizeze că se întâmplă ceva cu ei. Dar nu au capacitatea de a da nume corecte sau explicații corecte acestor schimbări, fluctuații și așa mai departe.”, a explicat Diana Nițescu, psiholog.

Moda plictiselii

În momentul în care angajații se confruntă cu o stare pe care nu pot să o identifice, aleg să caute. Problema principală este că aceste căutări sunt realizate pe Google, în loc de întrebarea unor experți. Indiferent de ce concepte la modă mai apar, burnout, stres, depresie sau plictiseală, oamenii caută explicații logice.

„Pentru că mintea noastră vrea întotdeauna explicații logice. Suntem o societate care tindem spre recunoaștere și conștientizare. Dar nu avem capacitatea să punem degetul pe rană.” a semnalat psihologul.

Angajatorii nu se plictisesc

Conform datelor platformelor de recrutate, angajatorii nu se plictisesc. Sunt scoase zilnic la concurs noi posturi. Pe platformele specializate au fost postate este 92.000 de joburi noi. De asemenea, numărul este constant în creștere, conform Aleph News .