Social

Poliția Română recurge la strategii șocante. Un pat de SPITAL a fost pus pe Autostrada Soarelui

Poliția Română recurge la strategii șocante. Un pat de SPITAL a fost pus pe Autostrada Soarelui

 Poliţia Română a lansat campania de siguranţă rutieră „Vedere din spital”. Iniţiativa îşi propune să reducă accidentele de circulaţie produse ca urmare a nerespectării limitelor de viteză de pe autostrăzi şi drumuri naţionale.

Statisticile arată că în sezonul estival, când foarte mulţi şoferi pleacă în concediu cu familiile, se produc accidente grave pe fondul vitezei excesive, în condiţiile în care conducătorii auto încearcă să ajungă cât mai repede la destinaţie.

La lansarea campaniei, reprezentanţii Poliţiei Rutiere au precizat, între altele, ce se înţelege prin conducere agresivă.

Manevrele periculoase pentru participanţii la trafic urmează să fie definite în noile propuneri pentru modificarea Codului Rutier.

Campania Poliției Rutiere poate fi considerată și o reacție după valul de accidente grave produse pe principalele șosele de tranzit, viteza excesivă, oboseala șoferilor și manevrele la limită sau agresive fiind cauze determinante.

Campania vine totuși spre final de vară și nu la început, atunci când ar fi fost mai eficientă pe prevenire. La fel și propunerile responsabililor din Ministerul de Interne, care și-au dat seama că în Codul Rutier nu sunt definite șicanările sau condusul agresiv. Paul Gavriș este director adjunct al Poliției Rutiere.

Paul Gavriș: Am constatat că este necesar să intervenim și să facem niște propuneri de introducere a acestui comportament agresiv, pe care noi l-am definit din nouă manevre: diferite șicanări ale traficului, folosirea excesivă a sistemului optic sau a claxonului pentru a determina participanții la trafic să elibereze banda de deplasare, deplasarea la o distanță foarte mică, atât în fața celui care conduce, cât și în spatele său sau în lateral.

Tot în propunerile pentru modificarea Codului Rutier se regăsește și dublarea perioadei de suspendare a permisului de la 60 de zile în prezent, la 120 de zile, pentru șoferii care merg pe contrasens pe autostradă, informează RRA.