Categories: Lifestyle

Poți să uiți de cura de detoxifiere! Ce trebuie să faci ca să te recuperezi după excese

A sosit ziua pentru a începe dieta de detoxifiere. Dacă există două perioade ale anului când circulă nevoia de purificare a corpului, acestea sunt vacanțe post-Crăciun și post-vară.

Excesele ambelor se bazează pe consumul de vin sau beri de la barul de pe plajă, împreună cu mese copioase și adesea mai puțin sănătoase.

Alcoolul, grăsimile și excesul de alimente în afara rutinei obișnuite ne cauzează disconfort fizic, dar și mental din cauza vinovăției pe care o simțim. Vrem să ne calmăm corpul și creierul cu o dietă de detoxifiere pe bază de sucuri, diete bazate pe o singură legumă sau fructe de anghinare sau lămâie sau diete similare. De asemenea, suntem obsedați de purificarea ficatului cu perfuzii.

Cu toate acestea, dacă corpul nostru nu ar putea purifica toxinele, am avea o problemă gravă de sănătate. Corpul nostru este deja detoxificat natural: ficatul și rinichii sunt responsabili de acest proces.

Prin ficat metabolizăm alcoolul și transformăm grăsimile în alte substanțe care pot fi mai ușor excretate. Rinichii produc urină care nu este altceva decât modalitatea de a expulza deșeurile din reacțiile metabolice ale organismului.

Metabolismul organismului prin diferite căi este capabil să proceseze alimentele și băuturile ingerate și să le reducă la compuși care pot fi excretați prin urină sau transpirație fără a fi nevoie de ajutoare speciale pentru dietă.

Ce este deosebit la dietele de detoxifiere?

Nu prea mult. Aceste diete de detoxifiere sunt împărțite în două grupe. Pe de o parte, dietele de detoxifiere care se bazează pe shake-uri foarte scumpe sau sucuri care promit că dacă mănânci o anumită perioadă de timp doar din ele îți vei reseta corpul și te vei simți sănătos, sănătos, ușor și toate beneficiile pe care se pot întâmpla ție. Ei tind să aibă un marketing puternic în spate și cuvântul DETOX apare foarte clar pe ambalaj.

Pe de altă parte, există diete precum anghinarea, ananasul, … pe baza consumului unui singur aliment sau a supelor sau cremelor de legume pentru o altă perioadă de timp.

Ce trebuie să faci ca să te recuperezi după excese

Deoarece corpul nostru nu acumulează toxine derivate din excesele de Crăciun sau de vară, nu este necesar să ne detoxifiam în mod special. Cu toate acestea, este foarte recomandat, pentru a avea o sănătate bună, să reluați rutinele anterioare (sau să începeți de acu,) o dietă sănătoasă, cum ar fi dieta mediteraneană, bazată pe alimente precum legume, fructe, surse de proteine ​​sănătoase (alb și carne slabă și pește), cereale integrale … și evitarea exceselor de alimente ultra-procesate.

Reluarea exercițiului fizic intens sau moderat ne va ajuta, de asemenea, să pierdem acele kilograme în plus cu care s-ar fi putut întoarce și să recâștigăm senzațiile bune ale stomacului și intestinului.

Reluarea sau pornirea obiceiurilor de viață sănătoase sunt cea mai bună opțiune pentru a vă simți din nou bine după excese.

Când trebuie să facem detoxifiere

Există câteva cazuri în care avem nevoie de ajutor pentru detoxifiere. Una dintre ele este atunci când am fost expuși la toxine reale, cum ar fi metalele grele. În aceste cazuri, este necesar un ajutor medical urgent și simptomele indică de obicei existența unei boli care necesită acțiune.

Un alt caz în care este nevoie de detoxifiere este în cazul dependențelor de alcool sau droguri, atunci când organismul nu are capacitatea de a procesa cantități mari de alcool sau droguri.

În aceste cazuri putem vorbi despre detoxifiere, dar nu sunt de obicei cazurile care optează pentru shake-uri de detoxifiere.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

5 ore ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

7 ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

9 ore ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

17 ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

18 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

20 de ore ago

Parteneri

This website uses cookies.