Povestea nestiuta a lui Catalin Scarlatescu. A fugit din tara la doar 20 de ani

Povestea nestiuta a lui Catalin Scarlatescu. Celebrul Chef a fugit din tara la doar 20 de ani, a lucrat pe vapor, insa putini cunosc anumite detalii din viata sa.

Catalin Scarlatesu, poreclit in urma cu 15 ani ‘Tataia’, a fugit din tara la varsta frageda de 20 de ani, a ajuns sa lucreze in Hong Kong sau in Brazilia, iar odata intors in Romania a devenit chef-bucatar.

‘Tataia’, porecla primita datorita faptului ca a chelit devreme si era corpolent inca de atunci, Catalin Scarlatescu a devenit dupa 15 ani unul dintre cei mai bine cotati chefi din Romania, dar si vedeta de televiziune.

In 2003, Catalin Scarlatescu a jucat rolul pricipal intr-un reportaj aparut in Evenimentul Zilei, in care se vorbea despre noul trend in materie de restaurante.

Povestea nestiuta a lui Catalin Scarlatescu. ”În Bucuresti exista un tînăr a cărui pricepere este recunoscuta chiar şi de confraţii săi. La 20 de ani a plecat să vadă lumea. Nu muzee sau teatre, ci bucătării de hoteluri şi de vapoare, din Hong Kong până în Brazilia, sau cârciumi pitice, dar cu ştaif, din Apus. Are 31 de ani şi se numeşte Cătălin Scărlătescu. Cunoscuţii, dar mai ales cunoscătorii, îi spun însă “Tataia”.

„M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi”

”Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă”. Până în decembrie anul trecut, Scărlătescu a lucrat pe vapoare şi prin bucătariile Europei. “Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie”.

Trei motive stau în spatele succesului bucatelor sale

După anii petrecuţi sub aripa sicilianului, “Tataia” s-a întors acasă şi s-a angajat ca ajutor de bucătar la Angel’s, un restaurant de pe strada Paris, din Bucureşti. În numai doua luni a ajuns bucatar-şef. A pornit cu o leafă de 200 de dolari. Acum are 1.600. “Şi sunt în creştere….”. “Tataia” nu are deasupra capului nici un Reţetar Unic. Trei motive stau în spatele succesului bucatelor sale: stăpânirea perfectă a tehnicilor de bază, frâu liber imaginaţiei şi materii prime de calitate.

“Gătesc doar cu unt olandez sau franţuzesc, are peste 82% grăsime, al nostru are doar 60%, e plin de apa şi înnegreste preparatul, caut brânză de capră sau parmezan şi nu gasesc decât în Italia sau în Franţa, din cea bună, care nu trebuie să se destrame la căldură, cartofii sunt şi ei din import, ai noştri se ard prea repede şi găsesc, în acelaşi lot, ba unul prea tare, ba unul flasc, la fel cum n-avem de unde cumpăra peperoncino (un tip de ardei iute) piper roşu, rucola (o salata cu gust acrisor) sau tulpina de ţelina”, scria Remus Radu in Evenimentul Zilei.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

o oră ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

2 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

4 ore ago

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

7 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

9 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

11 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.