Prăjitură apetisantă cu ciocolată și nucă! Un deliciu garantat

Prăjitură apetisantă cu ciocolată și nucă! O prăjitură cu ciocolată va binedispune pe oricine. Și tocmai de aceea vă propunem o prăjitură apetisantă cu multă ciocolată, un blat ca de bezea și multă, multă nucă. Rețetă este simplă și orice gospodină o poate prepara.

Ingredinte necesare pentru prăjitură cu ciocolată și nucă
Pentru Foi:

8 albușuri
400 g nucă macinată
300 g zahăr
3 linguri cacao
4 linguri faină
1/2 plic praf de copt

Pentru Cremă:

100 g ciocolată cu lapte, de buna calitate
8 gălbenușuri
1 ou întreg
250 g unt
3 linguri cacao
250 g zahăr
4 linguri cu lapte

Mod de preparare prăjitură cu ciocolată și nucă:
Pentru foi:  Albușurile se bat bine cu zahărul. Făina se amestecă cu nuca măcinată, cacaua și praful de copt. Când albușurile au devenit ca o bezea, se adaugă încet câte o lingură din amestecul de făină, nucă, praf de copt și cacao. Se amestecă cu paleta sau cu lingura. Compoziția obținută se împarte în trei părți egale și se coc, pe rând 3 foi în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă doar 15 minute la foc mediu.  Se lasă apoi să se răcească, potrivit playtech.ro.

Pentru cremă: Se pun gălbenușurile, oul întreg, zahărul, cacaua și laptele într-o crăticioară, pe foc, pentru 10 minute sau la bain-marin pentru 20 de minute și amestecăm încontinuu. Se dă la o parte de pe foc și se lasă să se răcească, timp de 8 minute maximum. Apoi, se adaugă untul porționat. Se amestecă energic.

Când crema s-a răcit, se împarte în trei părți egale și se asamblează prăjitura: cremă, foaie, cremă, foaie, cremă. Se presară apoi nuci ușor coapte în cuptor, uscate sau caramelizate, iar apoi tăiate grosier. Este mult mai bună a doua zi, atunci când crema este intrată în foi.

Poftă bună!

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

3 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

3 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

3 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.