Info Actual > Culinar > Prăjitura care a „spart” Internetul. Cea mai căutată rețetă în timp de pandemie
Culinar

Prăjitura care a „spart” Internetul. Cea mai căutată rețetă în timp de pandemie

Prăjitura care a „spart” Internetul. Cea mai căutată rețetă în timp de pandemie

O prăjitură foarte ușor de făcut și care are nevoie de doar trei ingrediente, a fost căutată de milioane de utilizatori pe Internet.

Gustul acestei prăjituri este asemănător cu cel al adevăratului Tort Napoleon, care este considerat „perla coroanei“ patiseriei rusești.

Prăjitura nu are nevoie de zahăr și din acest punct de vedere poate fi consumată atât de cei care țin o dietă pentru slăbit, dat și de persoanele care suferă de diabet.

Se pregătește în doar 20 de minute, iar rezultatul este „o bombă“ – tandră și crocantă în același timp, dulce, dar fără zahăr, delicioasă și fără coacere!

Ingrediente

450 g. aluat (foietaj) franțuzesc;

400 ml. smântână pentru frișcă (33% grăsime);

200 g. lapte condensat (gros).

Modul de preparare

Aluatul nu trebuie desfășurat, ci doar dezghețat și tăiat în fâșii lungi de 1-1,5 cm lățime. Coaceți la 220 de grade timp de 12-15 minute până se rumenesc.

Bateți smântâna pentru frișcă și adăugați laptele condensat într-un fir subțire.

Acoperiți o formă dreptunghiulară sau pătrată cu folie alimentară. Ungeți fundul formei cu crema de frișcă astfel obținută.

Așezați un strat de din „fursecurile“ obținute din aluatul franțuzesc copt, după ce s-au răcit. Ungeți deasupra cu puțină cremă. Următorul strat de fursecuri, apoi smântână și tot așa. Păstrați  3 linguri de cremă  și 2-3 fursecuri pentru decor.

Puneți tortul la frigider timp de 12 ore.

Scoateți tortul din matriță, transferați-l într-un vas de servit (poate fi căptușit cu bucăți de pergament pentru a nu se murdări). Ungeți tortul cu crema păstrată anterior și presărați cu bucăți din fursecurile sfărâmate din care ați păstrat, deasupra.

Tortul este gata – invitați pe toți la ceai! Pentru a tăia îngrijit tortul în porții, înghețați-l și tăiați-l cu un cuțit de pâine zimțat.

Varianta mai simplă

Există și o variantă mai simplă decât aceasta. Puteți să faceți rețeta întocmai, dar fără aluatul franțuzesc, dacă cumpărați sau aveți în casă fursecuri „urechiușe“, făcute din aluat fraged, crocant.

  1. Tăiați fursecurile în bucăți mici cu un cuțit.
  2. Bateți smântâna pentru frișcă într-un vas până se întărește.
  3. Într-un jet subțire, adăugați lapte condensat în smântână, fără a înceta să bateți.
  4. Acoperiți forma cu folie alimentară și întindeți crema și fursecurile în straturi. Lasă niște smântână și biscuiți pentru ornat.
  5. Puneți forma de tort în frigider pentru o zi, astfel încât să fie bine saturată.

6.După o zi, scoateți tortul din matriță, acoperiți-l cu restul de cremă și presărați cu fursecuri zdrobite, potrivit stiridiaspora.ro