Când nu prea avem timp la dispoziție să facem ceva dulce, dar cei mici își doresc acest lucru, putem pregăti repede o prăjitură cu dulceață. Poate fi oricare o găsim prin casă. Gustul va fi ireproșabil indiferent din ce fruct este aceasta făcută.
Pentru umplutură, putem folosi orice fel de dulceață dorim. În loc de dulceață, putem adăuga mere date prin răzătoare, pe care le călim înainte cu puțin zahăr și scorțișoară.
Prăjitura cu dulceață se păstrează foarte bine 2-3 zile într-o cutie închisă ermetic.
Ingrediente
Încingem cuptorul la 180°C și ungem o tavă cu unt și făină. Într-un bol punem ouale, uleiul, vanilia, zahărul. Amestecăm cu mixerul la viteză mare, 5 minute sau până avem o spumă. Adăugăm laptele și amestecăm. La final punem făina, sarea, praful de copt.
Continuăm să amestecăm până avem o compoziție omogenă. Turnăm jumătate din compoziție în tavă, preferabil inaltă și rotundă, și nivelăm bine.
Punem dulceața, turnăm deasupra restul de aluat. Presărăm migdalele și gata, putem pune la cuptorul încins.
Lăsam cuptorul încins la 180°C și coacem 20-25 minute sau până trece testul scobitorii.
Când scoatem prăjitura cu dulceață de la cuptor, o lăsăm să se răcorească în tavă 10 minute, apoi o punem pe un platou. După ce se răcește complet, o putem pudra cu zahăr vanilat.
Candidatul republican la președinție, Donald Trump, a făcut joi declarații controversate. Acesta a susținut că…
Crescătorii de porci și păsări vor primi un sprijin financiar de peste 322 de milioane…
Prețurile carburanților au rămas constante în ultimele două zile. Românii plătesc același preț pentru un…
Guvernul oferă posibilitatea unor bugetari să-și mărească salariul de bază cu peste 50%. Alți bugetari…
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru mai multe…
România se confruntă cu un avertisment serios din partea Comisiei Europene. Țara este în pericol…
This website uses cookies.