Categories: Lifestyle

Prăjutură delicioasă cu gustul copilăriei. Rețetă „furată” din caietul mamei

Dacă vreți să dați lovitura la o petrecere și să impresionați invitații cu o prăjitură ieftină dar foarte gustoasă, încercați această rețetă.

Odată gustată, va aduce aminte de gustul inconfundabil al copilăriei. Prăjitura nu are un nume special, așa că, pentru impresie o puteți numi cum doriți.

Prăjitura cu foi de napolitană și crema de caramel

Pentru că nu necesita  ingrediente scumpe și în plus ieșea și multă – cât să sature toată familia – prăjitura cu foi Lica era alegerea perfectă pentru a fi făcut în week-end.

Pentru a face prăjitura cu foi Lica avem nevoie de:

– 6 foi de napolitană (se găsesc aproape în orice supermarket);

– 450 g zahăr;

– 6 ouă;

– 300 g nucă mărunţită;

– 250 g unt (82% grăsime);

– rom.

Mod de preparare:

Într-o cratiţă se pun 400 grame de zahăr, care se caramelizează la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit şi are o culoare aurie, se adaugă cubuleţele de unt şi se amestecă până se încorporează.

Separat se mixează ouăle cu 50 g zahăr şi se adaugp  fir subţire peste amestecul fierbinte, amestecând încontinuu cu un tel pentru a evita gătirea ouălor. (În această etapă este ideal dacă ați avea un „asistent“ care să toarne amestecul de ouă cât amestecaţi energic în compoziție).

Crema astfel obținută se amestecă cu telul până se îngroaşă crema, apoi se ia de pe foc şi se adăugă nucile mărunţite şi puţin rom.

Pe un platou se așează prima foaie de napolitană – cu găurile mai mari deasupra – şi se pune umplutura, care se întinde bine. Operațiunea se continuă cu următoarea foaie și tot aşa până se termină cu o ultimă foaie de napolitană.

Prăjitura se înfășoară în folie alimentară iar deasupra se aşeză un tocător de lemn şi un obiect greu. Prăjitura se lasă peste noapte astfel încât să se înmoaie foile şi sa se întărească crema.

A doua zi se taie prăjitura în pătrate/dreptunghiuri/romburi și este gata de a fi savurată!

Ionescu Lucian

Lucian Ionescu a studiat la Faculatea de jurnalism, Spiru Haret, Bucuresti. Este jurnalist de peste 20 de ani, a scris articole pentru www.evz.ro, www.infoactual.ro,

Recent Posts

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

6 ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

7 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

9 ore ago

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

12 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

14 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

16 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.