Info Actual > Ezoteric > Predicții sumbre făcute de ”Nostradamus de România”: „O să fie măcel. Greu de scăpat de ce o să fie…
Ezoteric

Predicții sumbre făcute de ”Nostradamus de România”: „O să fie măcel. Greu de scăpat de ce o să fie…

Predicții sumbre făcute de ”Nostradamus de România”: „O să fie măcel. Greu de scăpat de ce o să fie...

România și alte state are  Pustnicul ei, în persoana pustnicului Zosima, numit și „Nostradamusul României”. Acesta s-a stins în 2008, la peste o sută de ani, și a avut darul profeției. El și-ar fi prezis cu exactitate propria moarte, drept care și-a săpat singur groapa cu o zi înainte.

Ioan Baron, ucenicul sau, a fost însărcinat să-l îngroape pe Nostradamus de România în munții  Giumalău, într-un loc secret, neștiut de nimeni. Legend spune că Munții Rarau sunt bântuiți și astazi de Zosima.

O să fie mare măcel în oraşe. O să fie mai rău…

„O să fie mare măcel în oraşe. O să fie mai rău decât ţi-a spus părintele Pustnic. Roagă-te să te păzească Dumnezeu, că este greu de scăpat de ce o să fie. O să trăieşti şi o să vezi. Să te rogi lui Dumnezeu neîncetat”, i-au fost tranzmise ucenicului de catre Zosima .

  Se spune că pustnicul şi-ar fi prezis cu un an înainte moartea, nimerind data exactă. Înainte de a-şi da ultima suflare, Zosima şi-a săpat singur groapa, după care l-a aşteptat pe Ioan Baron, care l-a aşezat în mormânt şi a pus pământ  peste el.

O ultima dorinţă a sihastrului a fost aceea de a nu-i fi pusă cruce deasupra mormântului pentru a nu şti nimeni unde este îngropat.  Zosima si-a dorit să nu fie deranjat de eventuali pelerini la trecerea în neființă. Se zvoneşte că sihastrul, de fapt, ar bântui pădurile de la poalele Giumalăului, fiind descris ca fiind un bătrân cu părul şi cu barba lungă până la pământ.

Nici măcar cei câtiva ucenici de-ai sai, care trăiesc ascunși prin codrii din jur. nu cunosc locul unde a fost inmormantat.

O groapă peste care poți sa calci nepăsător, atunci când umbli după fragi sau ciuperci, prin cine știe ce coclauri ascunse. Un singur om știe locul acestor morminte.

Unul singur cunoaște aproape toate locurile unde trăiesc ascetii din Rarau-Giumalau: acest Ioan Baron, care, pentru viața sa cuminte și pioasă, fiindcă a trait el însuși mulți ani în singurătate, după toate regulile ascezei creștine, a primit binecuvântarea de la duhovnicii pustnicilor și chiar de la Biserica Ortodoxa Romana, de a-i vizita pe mulți dintre schimnici, de a-i ajuta si a le duce uneori câteva merinde la bordeiele lor tainice. Un singur om. Singura legătura de azi cu lumea pustnicilor din acesti munți ai Bucovinei d e miazănoapte. Fratele Ioan Baron. Cel caruia toti calugarii mănăstirilor din jur ii zic „ingrijitorul sihastrilor”.