Social

Pregătiri pentru începerea noului an școlar. Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere a școlii

Pregătiri pentru începerea noului an școlar. Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere a școlii

Pregătiri pentru începerea noului an școlar. Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere a școlii. Autorităţile pregătesc începerea noului an şcolar.

”Ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la oră și jumătate”, a spus ministrul în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România.

Pentru evitarea aglomerației și a riscului de infectare, directorii școlilor trebuie să ofere și posibilitatea ca părinții să urmărească festivitatea și online, a mai anunțat Cîmpeanu.

Ordinul comun al miniştrilor educaţiei şi sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2 a fost publicat ieri în Monitorul Oficial.

”Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online tocmai pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, a spus ministrul..

Masca de protecţie de tip sanitar sau din material textil va fi obligatorie în interiorul şcolii, iar în mod excepţional aceasta va trebui purtată şi în exterior la festivităţile de deschidere.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, subliniază că doar dacă sunt respectate normele sanitare, şcolile vor putea rămâne deschise pentru ore în format fizic.

E nevoie de predictibilitate în sistemul de educaţie atât cât se poate în condiţiile de criză sanitară

El a subliniat că masca este obligatorie şi în localităţile în care nu se înregistrează îmbolnăviri şi precizează că părinţii vor afla în fiecare zi de vineri dacă în săptămâna următoare şcolile vor fi deschise sau nu, scrie RRA.

Sorin Cîmpeanu: Referinţa este rata de infectare, publicată de DSP pe site-ul propriu, în ziua de vineri. În funcţie de această rată de infectare, se va stabili scenariul pentru toată săptămâna următoare. Mai exact, pentru a fi mai bine înţeles, dacă suntem aproape de 6 la mie într-o localitate, dar sub 6 la mie, în ziua de vineri, toată săptămâna următoare şcoala va fi cu prezenţă fizică, chiar dacă pe parcursul săptămânii înregistrăm fluctuaţii gen 6,01, 6,02. E nevoie de predictibilitate în sistemul de educaţie atât cât se poate în condiţiile de criză sanitară.