Categories: Lifestyle

Preparate mânăstirești, direct din chiliile călugărilor. Două rețete de POST cu un gust desăvârșit

Preparate mânăstirești, direct din chiliile călugărilor. Două rețete de POST cu un gust desăvârșit. Nu mai este un secret că cele mai bune preparate pentru Post sunt făcute de călugări, iar dacă ai fost vreodată într-o mănăstire știi bine că gustul sărmăluțelor de post ori al ciorbelor făcute acolo au un gust aparte.

Dincolo de clasica explicație că sunt făcute cu multă dragoste, cu mult suflet, există câteva secrete pe care le poți aplica și tu în prepararea anumitor rețete mănăstirești. Noi îți propunem două dintre cele mai gustoase rețete, pe care le poți încerca pe toată perioada Postului Paștelui.

Sarmale de post

Pentru această rețetă ai nevoie de varză murată, aproximativ 450 de grame de ciuperci, 150 de grame de orez, 300 de mililitri de suc de roșii, 5 linguri de pastă de roșii, 3 frunze de dafin, o legăturî de pătrunjel tocat mărunt, o linguriță de cimbru uscat, o felie de țelină, un morcov mare, o ceapă mare tocată mărunt, oregano, sare și piper după gust.

Călește ceapa până capătă un aspect sticlos, iar apoi adaugă morcovul și călește-l cu ceapa un minut. Adaugă peste acest amestec ciupercile. Urmează apoi să adaugi orezul și sosul de roșii. E de preferat să înfășori sarmalele în foi mici spre medii pentru că astfel gustul se va conserva mai bine.

Iahnie de fasole de post

Preparate mânăstirești, direct din chiliile călugărilor. Pentru rețeta de iahnie ai nevoie de: 400 de grame de fasole, 5 cepe roșii, 3 căței de usturoi, două foi de dafin, boia dulce și iute amestecată, 4 linguri de pastă de roșii, 3 linguri de ulei și cimbru. Rețeta se prepară relativ simplu. Alege bine fasolea și spal-o în mai multe ape, înainte să o pui la fiert.

Ca să elimini toate impuritățile din fasole, e bine să o fierbi în două-trei ape, scrie fabricatînromânia.ro. Când observi că bobul de fasole este moale, scurge zeama cu ajutorul unei site. Pisează usturoiul și taie ceapa mărunt, și adaug-o apoi în crăticioara unde vei pune fasolea. Prepară separat sosul de roșii cu care vei combina fasolea amestecând ingredientele rămase. Adaugă o foaie de dafin și pune fasolea la cuptor până se scade nițel din zeamă. Această rețetă merge de minune cu gogonele sau castraveți murați. Poftă bună!

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Hackerii au găsit noi metode să fure datele utilizatorilor de telefoane mobile

Hackerii folosesc o funcție a aplicației WhatsApp pentru a obține acces neautorizat la datele utilizatorilor…

3 ore ago

Prețul chiriilor a crescut! Românii plătesc cu 15% mai mult

Anul acesta prețul chiriilor a înregistrat o creștere cu 15% față de anul trecut, conform…

4 ore ago

Un nou cutremur a zdruncinat România! Unde s-a produs seismul

Un cutremur a avut loc în România, au anunțat experții în seismologie. Aceștia au oferit…

5 ore ago

Se dau 12.000 de lei la angajare! Măsuri de combatere a deficitului forței de muncă

România se confruntă cu diverse probleme, iar unul dintre cele mai mari este deficitul forței…

6 ore ago

Când vom mai avea zile libere? Mai sunt două minivacanțe

Românii se pot aștepta la mai multe minivacanțe în 2024, calendarul fiind plin de zile…

8 ore ago

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut! Românii vor plăti rate mai mici

Banca Națională a României a făcut un anunț important pentru românii cu împrumuturi. Conform noilor…

9 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.