Actual International

Președintele rus a „schițat scopul final” al „operațiunii militare speciale din Ucraina”

Președintele rus a „schițat scopul final” al „operațiunii militare speciale din Ucraina”
evz.ro

Miercuri, 29.06.2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că scopul final a ceea ce el numește „operațiunea militară specială din Ucraina” este eliberarea Donbasului și securitatea Federației Ruse.

Ce a declarat Vladimir Putin

Vladimir Putin a spus: „Nimic nu s-a schimbat, aș spune, față de dimineața zilei de 24 februarie. Am spus asta direct, public, întregii țări, întregii lumi. Nu am nimic de adăugat la asta. Nimic nu s-a schimbat”, a precizat Vladimir Putin pentru site-ul rusesc interfax.ro.

„Am schițat scopul final – acesta este eliberarea Donbasului, protecția acelor oameni și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei. Asta e tot. Și totul merge liniștit, ritmic. Așa cum puteți vedea, trupele noastre se deplasează și ating acele linii care sunt stabilite ca sarcini la o anumită etapă a acestei perioade a luptei. Totul decurge conform planului”, potrivit libertatea.ro, care a tradus articolul Interfax.

De asemenea, președintele Federației Ruse a subliniat că tacticile pentru atingerea obiectivului pot fi diferite.

În acest sens, Vladimir Putin a declarat: „Tactica propusă de Ministerul Apărării, Statul Major, unde să mute trupele, unde să se deplaseze, ce obiective să lovească, ce să facă în timpul în care mai multe grupuri au fost în centrul Ucrainei, ce ar fi trebuit să facă în Donbas în acest timp. Regimul de la Kiev se pregătea pentru asta de mult timp, din 2014, așa că acolo s-au desfășurat niște acțiuni care distrag atenția”.

Ce a spus Putin despre durata „operațiunii militare speciale din Ucraina”

Vladimir Putin a afirmat că este greșit să stabilești anumite termene, referindu-se la durata „operațiunii militare speciale din Ucraina”:

„Ei bine, nu trebuie să vorbiți despre termene-limită, iar eu nu vorbesc niciodată despre asta, pentru că asta este viața, acestea sunt lucruri reale. Este greșit să te raportezi la anumite termene. Am încredere în acei oameni care sunt profesioniști, ei acționează așa cum consideră de cuviință pentru a atinge scopul final. Și în primul rând trebuie să ne gândim cum să salvăm viețile băieților noștri”.