Social

Primele măsuri la spitalul „morții” din Sibiu. Vlad Voiculescu a trimis corpul de Control

Primele măsuri la spitalul „morții” din Sibiu. Vlad Voiculescu a trimis corpul de Control

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a decis, luni, trimiterea Corpului de control la Spitalul Judeţean Sibiu, după acuzaţiile de omor în cazul pacienţilor în stare gravă dn Secţia ATI Covid.

Dezvăluirile șocante ale unui angajat de la ATI Sibiu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu deschid dosar penal pentru omor în cazul de la ATI Sibiu, după dezvăluirile șocante făcute de un angajat al Spitalului Județean.

„Având în vedere articolul, vom deschide un dosar cu privire la infracțiunea de omor. Urmează ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză”, a declarat prim-procurorul Ion Veștemean.

Anunțul procurorului vine după ce un fost angajat al secției ATI de la Spitalul Județean Sibiu a făcut luni dezvăluiri șocante din secția ATI Sibiu.

Acesta povestește că cel puțin până luna trecută, pacienții COVID-19 din ATI ar fi fost sedați puternic indiferent de starea în care se aflau, chiar și cu câte trei medicamente odată. În plus, aceeai persoană relatează că bolnavii critici ar fi fost legați de mâini și de picioare, iar mulți pacienți ar fi murit sufocați din această cauză.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control

”Ministerul Sănătăţii informează că, în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului şi Inspecţiei Sanitare de Stat”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

Reacția conducerii spitalului „morții”

Conducerea unității medicale mai susține că sedarea se face doar la pacienţii agitaţi, pentru ca aceştia să nu-şi inducă leziuni, iar legarea de pat se practică doar până la instalarea efectelor sedativelor, potrivit zf.ro