Actual

Prognoza meteo pentru miercuri: Temperaturile scad, vin ploile și ninsorile

prognoza-meteo cod portocaliu
Sursa foto: Arhiva companiei

Prognoza meteo pentru astăzi indică o scădere a temperaturilor în întreaga țară și precipitații pe arii extinse.

Astăzi, prognoza meteo arată că vremea se va menține rece, iar temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 şi 11 grade. Cele minime se vor încadra în general între -10 şi 0 grade. Cele mai scăzute valori în Maramureş şi estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros şi se vor consemna precipitaţii în aproape toate regiunile.

În zonele montane şi deluroase va ninge și se va depune un strat de zăpadă consistent. În nordul şi centrul ţării se vor înregistra precilații mixte. Ploile vor fi predominante ploi în restul regiunilor. Local în zonele vestice vor fi cantităţi de apă însemnate, de 15-20 l/mp. În zonele subcarpatice, în centrul şi în nord-estul teritoriului, pe alocuri se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale care vor ajunge la viteze de 70-100 km/h/ În numeroase regiuni va fi viscol, iar vizibilitatea va fi scăzută scăzută. În celelalte regiuni, vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45-55 km/h. Rafale mai puternice, de peste 70 km/h, se vor întâlni pe litoral. Izolat se va forma ceaţă, asociată şi cu chiciură

În Capitală, cerul va fi temporar noros şi în primele ore vor mai fi condiţii de ploaie slabă. Treptat, vântul va deveni moderat, cu unele intensificări în general de 35-45 km/h, conform observator.

Vești bune pentru minivacanța de 1 Decembrie

Prognoza meteo indică faptul că vremea se încălzește în majoritatea regiunilor în minivacanța de 1 Decembrie. Astfel, în Muntenia, temperaturile vor fi în creştere în cea mai mare parte regiunii. Maximele vor fi de 6-11 grade, iar minimele de -1 grad – 4 grade. De săptămâna viitoare însă, vremea se va răci treptat. Va ploua pe arii relativ extinse, iar ulterior va creşte probabilitatea de lapoviţă sau ninsoare.

În Oltenia, vremea se va încălzi spre sfârșitul săptămânii. Noaptea, cele mai mici temperaturi se vor înregistra în 29 spre 30 noiembrie, cu valori între -7 şi -4 grade. În a doua săptămână, tendinţa este de răcire treptată.

În Banat, valorile vor scădea în jurul datei de 29 noiembrie, când maximele vor fi de 2 – 3 grade și cele minime de la -5 la -4 grade. Vremea se va încălzi însă în 1-2 decembrie, ziua se va ajunge la o temperatură de 10 – 12 grade, iar noaptea nu va coborî sub 3 – 4 grade.

Vremea se încălzește în Maramureș și Moldova

Conform prognozei meteo, în Transilvania pe 1 şi 2 decembrie se anunță vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Ziua se vor atinge 8 – 12 grade, iar noaptea temperatura va coborî sub un grad.

În Maramureş, vremea se va încălzi în jurul acestei date de 1 Decembrie. Ziua se vor atinge 6 – 8 grade şi noaptea 1 grad şi 3 grade. Ploi vor predomina însă, iar în restul zilelor, se vor semnala lapoviţă şi ninsoare.

În Moldova, în perioada 1 – 2 decembrie, valorile termice vor fi de 8 – 12 grade ziua şi 2 – 5 grade noaptea. În cea de-a doua săptămână, minimele vor coborî la -5 grade.